En Sıcak Konular

TARIK AZİZ: BU MAHKEME, KİŞİSEL KAN DAVASI

20 Mayıs 2008 15:26 tsi
TARIK AZİZ: BU MAHKEME, KİŞİSEL KAN DAVASI Tarık Aziz, bugün başlayan ve 7 eski Baas yöneticisiyle birlikte yargılandığı, tüccarların idamıyla ilgili davada, "bu mahkemenin kişisel bir kan davası olduğu" suçlamasında bulundu.

BAĞDAT - Irak'ta, Saddam Hüseyin döneminin önde gelen isimlerinden Tarık Aziz (72), bugün başlayan ve 7 eski Baas yöneticisiyle birlikte yargılandığı, tüccarların idamıyla ilgili davada, "bu mahkemenin kişisel bir kan davası olduğu" suçlamasında bulundu.
     Mahkeme salonuna, birlikte yargılandığı diğer sanık "Kimyasal Ali" lakaplı Hasan Ali El Mecid ile birlikte ve bastonuyla giren Aziz, hakkındaki suçlamaları reddederek, Şiilerin liderliğindeki Bağdat hükümetinin eski rejimin üyesi olduğu için kendisinden intikam almaya çalıştığını iddia etti.
     Önceki davalarda idam edilen devrik lider Saddam Hüseyin hakkında ifade vermeyi reddeden eski Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz, "Bu mahkeme, kişisel bir kan davası. Devrim Komuta Konseyi üyesi olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
     Davanın Devrim Komuta Konseyi üyeliğinde odaklanmasının intikam anlamına geldiğini belirten Aziz, "Bunun kişisel bir intikam planı olduğunu biliyorum" diye konuştu.
     Başsavcı Adnan Ali, Yüksek Mahkeme hakimi Rauf Abdurrahman'ın baktığı bu davada verilecek uygun bir cezanın, idam edilen tüccarların dul eşlerinin ve sevenlerinin yüreklerini teskin edeceğini belirtti.
     Ali, tüm sanıkların insanlığa karşı suç işlemekle itham edildiğini açıkladı. İnsanlığa karşı suç için idam cezası öngörülüyor.

Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,795 µs