En Sıcak Konular

MUMCU YENİDEN ADAY

20 Mayıs 2008 15:55 tsi
MUMCU YENİDEN ADAY Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin Haziran sonunda olağanüstü kongreye gideceğini, kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.

ANKARA - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin Haziran sonunda olağanüstü kongreye gideceğini, kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.
     Anavatan Partisi'nin 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı gerçekleştirildi.
     Merkez sağda bütünleşme çalışmalarına değinen Mumcu, Demokrat Parti ile görüştüklerini, her iki partiden görevlendirilen yöneticilerin 1,5 aydır müzakere yürüttüklerini ifade etti.
     ''Gelinen nokta, mutabakat değildir'' diyen Mumcu, iki partinin diğerine iltihak etmesinin ne Türkiye'ye ne de bu partilere fayda sağlamayacağını belirtti.
     Ortaklaşa oluşturulacak kurucular kurulu girişimiyle, toplum tarafından siyasette bulunması arzu edilen insanların da yer aldığı, üçüncü bir çatının teşekkül ettirilmesi ve bu çatı altında yeni bir unvanla partilerin birleşmesini istediklerini ifade eden Mumcu, iki partinin delegelerinin oluşturacağı kurucular kurulunun partinin yönetim kademelerini belirlemesini önerdiklerini anlattı.
     Mumcu, muhataplarının genel seçim öncesi koşullarda başlayan ve yarım kalan süreci devam ettirmek istediklerini de belirterek, ancak kendilerinin başarısızlıkla sonuçlanan bu sürece katılmadıklarını dile getirdi.
     Mumcu, ''İyi niyetle başlattığımız bu süreç, bu noktada kesilmiş görünmektedir'' diye konuştu.
     Erkan Mumcu bir gazetecinin, ''Tansu Çiller'in bu görüşmelere müdahil olabileceği belirtiliyor'' sözleri üzerine, ''bu ilişkilerin ancak kurumlar arası yürütülebileceğini, muhataplarının ancak seçilmiş parti organları olacağını'' söyledi.
     Bir başka soru üzerine ise Mumcu, yasal süre kısıtlaması ve kongre gündeminin 10 Haziranda açıklanması nedeniyle bütünleşme fırsatının birkaç yıl için ortadan kalkacağını dile getirdi.
     Mumcu, bir soru üzerine kongrede yeniden aday olacağını belirterek, ''Ben bu mücadeleye devam edeceğim. Bunun aksi ancak delegelerin iradesiyle olacaktır'' diye konuştu.

Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,524 µs