En Sıcak Konular

BAYKAL: HÜKÜMET, SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMA HAZIRLIĞI YAPIYOR

20 Mayıs 2008 17:00 tsi
BAYKAL: HÜKÜMET, SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMA HAZIRLIĞI YAPIYOR CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti hükümetinin, seçim ekonomisi uygulama hazırlığı yaptığını savundu...

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti hükümetinin, seçim ekonomisi uygulama hazırlığı yaptığını savunarak, ''Gidişat, seçim ortamına doğru olabilir. Bunlara, 'her şeyi, ekonominin gerektirdiği biçimde değil, benim seçim hesabımın gerektirdiği şekilde kullanmalıyım', anlayışı egemen olmuştur'' dedi.
     Baykal, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, 19 Mayısın önemine işaret ederek, 19 Mayısın siyasal yaşamın bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
     ''Mustafa Kemal'i içine sindiremeyenlere, kampanyalar yaparak siyaset peşinde koşanlara ibret olsun'' diyen Baykal, 19 Mayısın kutlu olmasını temenni etti.
     Ekonomik tablonun, kaygı verici olduğunu belirten Baykal, TÜİK ve Merkez Bankasının hazırladığı Tüketici Güven Endeksi'nin sürekli inişte olduğunu ifade etti.
     Merkez Bankasının faiz artırımına işaret eden Baykal, bunun; üretimin, yatırımın cezalandırılması, ülkenin borçlanma yükünün artırılması, ekonomide işlerin iyiye gitmediği, ekonomideki kanamanın devam edeceği anlamına geldiğini kaydetti.
     Ciddi bir ekonomik sıkıntı içinden geçildiğini ifade eden Baykal, Hükümetin, böyle bir tablo içinde bir yandan seçim ekonomisi uygulama hazırlığı yaptığını savundu.
     Baykal, ''Gidişat, seçim ortamına doğru olabilir. Bu gidişat karşısında, 'aman elde, avuçta ne varsa, her şeyi, ekonominin gerektirdiği biçimde değil, benim seçim hesabımın gerektirdiği şekilde kullanmalıyım' anlayışı, düşüncesi bunlara egemen olmuştur. Çok tehlikeli bir seçim ekonomisi istikametinde sürüklenme ortaya çıkmıştır'' diye konuştu.
     Tuzla tersanelerindeki ölümlere de değinen Baykal, bu ölümlerin, ''iş kazası'' olarak nitelenmeyeceğini söyledi.
     Yargı reformu hazırlandığını, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, ''Şapkadan tavşan çıkarır gibi'' bunu cebinden çıkarıp, AB'li muhatabına sunduğunu söyledi. Baykal, ''Kim, nerede hazırladı bunu, bilen yok. Bunları, hukuk reformu yapmadığımız dönemlerde dahi yapamadık'' diye konuştu.
     ''Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlenildiği ve izlenildiği'' iddialarına da değinen Baykal, olayın çok düşündürücü ve üzücü olduğunu söyledi.
     Deniz Baykal, Anayasaya göre herkesin haberleşme özgürlüğü ile özel yaşamın gizliliğinin esas olduğunu belirterek, yetkili mercilerin mahkeme kararı olmadan kimseyi dinleyemeyeceklerini bildirdi. ''Benim karara ihtiyacım yok. Ben dinlerim'' anlayışı olamayacağını ifade eden Baykal, ''Burası dağ başı mı? Burası hukuk devleti'' dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''CHP, kaymak tabakasının yanında'' dediğini ifade eden Baykal, bu sözlere tepki göstererek, hergün halkın içinde olduğunu, koruma ordusuyla dolaşmadığını söyledi.

Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,880 µs