En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ANAYASAL VE DEMOKRATİK HAKLAR KONTROL ATINA ALINMAK İSTENİYOR

20 Mayıs 2008 13:20 tsi
 BAHÇELİ: ANAYASAL VE DEMOKRATİK HAKLAR KONTROL ATINA ALINMAK İSTENİYOR Bahçeli, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ''Hükümetin zaten kusurlu olan yönetim zafiyetini tamamen zayıflattığını'' öne sürdü.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''AK Parti hükümetinin sürekli olarak demokrasi alanını genişletmekten söz ettiğini ancak oluşturmaya çalıştığı korku diktatörlüğü ile anayasal ve demokratik hakları bile kontrol atına almaya çalışmaya çalıştığını'' savundu.
     Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ''Hükümetin zaten kusurlu olan yönetim zafiyetini tamamen zayıflattığını'' öne sürdü.
     ''Başbakan Erdoğan, partisinin kapatılması ve kendisinin yargılanması yolunun açılmasına yönelik kaygılarla itidal ve soğukkanlılığını giderek kaybetmektedir'' diyen Bahçeli, Türkiye'nin, hür bir siyasi irade tarafından değil, AK Parti'nin korkularının neden olduğu saiklerce yönetildiğini iddia etti.
     Devlet Bahçeli, AK Parti politikalarını benimsemediği veya destek olmadığından kuşkulanılan herkes ve her kurumun, AK Parti'nin bekası için tehdit eden oluşumlar olarak takdim edilmeye başlandığını ifade ederek, ''Muhalefet partileri ve devlet kurumları darbeci, hükümeti eleştiren herkes darbe işbirlikçisi, ekonomik sıkıntılarını dile getirenler ise bozguncu ve istikrar düşmanı olarak ilan edilmektedir. Başbakanın ve siyaset tarzının yarattığı komplo teorileri ile gerilim ortamı, toplumumuzu her geçen gün yeni bir çatışmaya sürüklemektedir. Her karar ve icraata korku ve vehimler hakim olmaya başlamıştır'' dedi.
     Yargıtay Başsavcısının başlattığı hukuki sürecin bile ''Yargı darbesi'' olarak adlandırıldığını belirten Bahçeli, bunun hukuka, kurumlara, devlete ve insanların birbirine olan güven ve saygı ortamını zedeleyebileceğini söyledi.
     Suçla mücadele için hizmet vermesi gereken yasal dinleme ve takip mekanizmaları kullanılarak vatandaşın üzerinde yasa dışı tahakküm, bastırma çabaları ile bir nüfuz imkanı yaratılmak istendiğine yönelik kuşkuların arttığını ifade eden Bahçeli, bu konuda acilen tedbir alınamaması ve kontrol sağlanmaması halinde milletin birbirine olan güveninin tamamen sarsılacağını kaydetti.
     Bahçeli konuşmasında, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının önemine değindi. Dün, büyük Atatürk'ün doğumunun 127 ve millet için bir dönüm noktası olan Samsun'a atılan ilk adımın, 89.yıldönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, ''19 Mayıs 1919'da Atatürk'le başlayan süreç; umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış millet varlığına olan inancın ifadesi ve başlangıç noktası olmuştur'' diye konuştu.
     Bahçeli, Samsun'dan başlayan bu mücadele sürecinin, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile anlam ve güç kazandığını, Ankara'da Meclisin açılmasından sonra da Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığını bildirdi.
     ''Bu itibarla, 19 Mayıs tarihi ile gelişen olaylar zinciri, atıl duran ve bir ilk hareket bekleyen millet varlığından, nasıl bir mücadele yöntemi çıkabileceğinin de eşi bulunmaz bir örneği olmuştur'' diyen Bahçeli, şöyle konuştu:
     ''Ne üzücüdür ki aradan geçen 89 yıl sonra, yöneticilerin gafletinin, devletimizin kazanımlarını sekteyle uğratacak, milletimizin kaynaşmasını geriye döndürecek önemli gelişmelere kapı araladığı bu günlerde, 19 Mayıs 1919 ruhunun manası hepimiz için daha da önem kazanmıştır. Bundan 89 yıl önce, 15 Mayıs 1919'da, Atatürk'ün ertesi gün, gemi ile Samsun'a gitmek için son hazırlıkları yaptığı bir günün tam 89 yıl sonrasında ve aynı gün yaşananları dikkatinize sunmak istiyorum. İngiltere'nin İstanbul'da davet verebileceği başkonsolosluk mekanı bulunmasına rağmen, bağımsız bir ülke olan Türkiye'nin kendi karasuları içinde, devletimizin Cumhurbaşkanlığı makamının, bir İngiliz savaş gemisinde Kraliçe tarafından kabulü, hepimiz derinden düşündürmelidir. Yabancı devlet adamlarının milli meselelerimize, 'Görüş' adı altında küstahça müdahale ettikleri, sözde tavsiye maskesi ile direktifler yağdırdıkları, Türk hukuk sistemini, siyaset geleneğini ve milli haysiyetini aşağılamaya çalıştıkları günümüzdeki gelişmeler iyi yorumlanmalıdır. Bunun için, bu tarih doğra okunmalı ve doğru anlamlandırılmalıdır. 19 Mayıs, zedelenen, aşağılanan, hor görülen milli onurun dirilişidir. 19 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden doğruluşudur. 19 Mayıs, teslimiyetçi, tavizkar ve kişiliksiz yönetimlere karşı milli devletin doğuşunun müjdesidir.''



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs