En Sıcak Konular

PALTA: BİR ÇELİŞKİ VAR

19 Mayıs 2008 21:44 tsi
PALTA: BİR ÇELİŞKİ VAR Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, ''Su klorlamasının yeterli olduğu bir önceki teknik raporda belirtilmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı açıklamasında klorun eksik olduğu, yeterli seviyeye getirildiği söyleniyor. Burada bir çelişki var'' dedi.

AKSARAY - Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, ''Su klorlamasının yeterli olduğu bir önceki teknik raporda belirtilmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı açıklamasında klorun eksik olduğu, yeterli seviyeye getirildiği söyleniyor. Burada bir çelişki var'' dedi.
     Palta, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, daha önce Sağlık İl Müdürlüğü ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde su numunelerinde yapılan incelemelerde kesinlikle kirlilik ve bakteri olmadığının tespit edildiğini söyledi.
     Numunelerde yapılan incelemelerde virüs konusunda fikir birliği oluştuğunu, ancak kaynağı ile ilgili kesin bir sonucun ortaya çıkmadığını ifade eden Palta, şunları kaydetti:
     ''Sağlık Bakanlığı'ndan gelen 8 kişilik ekip, yapılan analizlere göre şebeke sularında kimyasal kirlilik ve bakteriyolojik kirliliğin saptanmadığı yönünde bize görüş bildirmişti. Ama Sağlık Bakanlığı açıklamasında Aksaray'da su klorlamasının yeterli seviyeye getirildiği, lokal arızaların tamiri ve su borularının değişimi sırasında kirlenme olduğu söyleniyor.
     Su klorlamasının yeterli olduğu bir önceki teknik raporda belirtilmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı açıklamasında klorun eksik olduğu, yeterli seviyeye getirildiği söyleniyor. Burada bir çelişki var. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin bunları bize açıklaması gerekiyor.''
     Bakanlık açıklamasında yer alan Norovirüs'ün insan dışkısı örneklerinden elde edildiğini, dışkıdan alınan numunelerle virüsün sudan kaynaklandığına dair bir sonuca varılamayacağını savunan Palta, ''Bunu da bir çelişki olarak değerlendiriyorum. İnsan dışkısında yediği ve içtiği şeylerden bulaşan virüsler olabilir ama bu virüsün direkt sudan kaynaklandığının dışkıdan alınan sonuçlara göre açıklanmasını çelişki olarak addediyorum'' dedi.

Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,263 µs