En Sıcak Konular

BBP'DEN BAYKAL'A ÇAĞRI :''SAMİMİYSEN ÖNDER SAV’I GÖREVDEN AL''

19 Mayıs 2008 18:00 tsi
BBP'DEN BAYKAL'A ÇAĞRI :''SAMİMİYSEN ÖNDER SAV’I GÖREVDEN AL'' BBP,İslam'ın 5 şartından biri olan Hac ibadeti ve Hz. Peygamber ile alay ederek büyük bir skandala sebep olan CHP’li Önder Sav'a sert tepki gösterdi..

ANKARA- BBP,İslam'ın 5 şartından biri olan Hac ibadeti  ve Hz. Peygamber ile alay ederek büyük bir skandala sebep olan CHP’li Önder Sav'a sert tepki gösterdi.Konuyla ilgili olarak BBP Genel Sekreteri Sayın Yalçın Topçu'nun yapmış olduğu basın açıklaması şöyle:

   

"CHP’li Önder Sav’ın bir ziyaret sırasında kendi partilisiyle yaptığı konuşmada, Peygamberimiz Hz Muhammed’den (SAV) bahsederken seviyesiz bir üslup sergilemesine ve dinimizin önemli ibadetlerinden biri olan Hac hakkında istihza dolu sözler söylemesine ne yazık ki büyük bir şaşkınlık içinde şahit olduk.

Bu sözleri kınamak ötesinde ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satma’ şeklinde değerlendiriyor ve sosyal huzurumuzu düşünen sorumlu bir siyasetçi olmamız gereği öfkemizi içimize gömerek sadece ‘yazıklar olsun’ diyoruz.

CHP’li Önder Sav’dan konumu ve yaşı itibarıyla daha saygılı bir üslup beklerdik. Üzülerek gördük ki sıradan bir insana bile gösterilmesi gereken saygı ve adap, Kâinatın Efendisi, Sevgililer Sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’den esirgenmiştir. Hoş, Hz Muhammed, (sav) Allah’ın övgüsüne layık olmuş yüce bir kul olup elbette Önder Sav’ın saygısına ve övgüsüne ihtiyacı yoktur.
Müslümanlar, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak için her fırsatta adı geçtiğinde bile ona salâvat gönderir. CHP’li Önder Sav, şayet Müslüman bir kişi ise (Müslüman olduğunu tahmin ediyoruz) en azından saygılı davranabilirdi.

Aziz milletimizin ekseriyeti bu tutumlarından dolayı CHP’ye, yeri geldikçe ‘gölge etme başka ihsan istemez’ diye haddini gösterse de onlar anlamamakta ısrar etmektedirler. Millete rağmen millet adına davranamayacaklarını yıllardır CHP’ye sandıklar hep gösterdi, fakat onlar hala ‘aynı tas aynı hamam’ bir arpa boyu yol almadan milletin değerleriyle kavga etmeyi sürdürmektedirler. CHP’li Önder Sav’ın yakışıksız sözleri buna en son örnek olmuştur.

Hoşumuza gitmese de bazı sözlere karşılık vermiyor ve fikir hürriyeti babında susuyoruz, fakat hiçbir hürriyetin hiçbir kimseye, bizim kutsallarımızla alay etme hakkı veremeyeceğini yeri gelmişken bir kez daha ifade ediyoruz.

CHP’li Önder Sav, kamu görevi ifa ettiği için kendisinden şu sorulara Büyük Türk Milleti adına cevap bekliyoruz; Ey Önder Sav, sen Müslüman mısın? Başka bir inanca sahipsen neden bizim kutsallarımızla alay ediyorsun? Bizim dini değerlerimizle alay etme hakkını nerden buluyorsun? Sen kendini ne sanıyorsun? Bu milletin kutsallarıyla alay etmenin, ibadetlerini küçümsemenin, boğazınızdan geçen her lokmayı inkâr etmekten başka bir şey olmadığını size nasıl anlatacağız? Ne istiyorsunuz bu milletin inancından? Çekin elinizi milletin sinesinden. O sinedeki iman olmasaydı bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayabilecek miydik? Yazık, çok yazık, neye, kime hizmet ediyorsunuz anlamak çok zor.

CHP’li Önder Sav, bu millet size, ekmek veriyor, güç veriyor, itibar veriyor ve nihayet makam veriyor. Fakat ne gücünüz ne konumunuz ne de partinizin ana muhalefette olması size, aziz milletimizin kutsal değerleriyle hiçbir şekilde alay etme hakkını vermiyor. Psikolojik sıkıntılarınız varsa, bunu da bilelim ve ona göre davranalım. Yok, eğer sağlıklı bir insan iseniz, yaptığınız açıklamalar ne yazık ki, çam devirmekten öte, milletimizin inançlarına ihanet eden, milletimizi küçümseyen, dinimizi ve kutsal değerlerimizi görmezden gelen bir anlam taşımaktadır.

Hac ibadetini ‘Araplara para kaptırma’ olarak değerlendirecek bir ahlak ve bilgi seviyesini anlamakta güçlük çekiyorum. İşte geri kafalılık budur. İslam’ı Arap dini olarak algılamak, Hac ibadetini basite indirgemek geri kafalılıktan da öte olsa olsa ancak bilgisizliktir.
Milletin vicdanı şöyle sesleniyor: “Savulun Danimarkalılar Önder Sav geliyor… Artık ne karikatür çizin ne de İslam Peygamberi Hz. Muhammed(sav) ile ilgili herhangi bir satır yazmayın. Sizin işinizi CHP’li Önder Sav yapıyor, merak etmeyin…”

İnançlarına bağlı sıradan bir vatandaş olarak milletimizin hislerine tercüman olup herkesi uyararak, dinimize ve değerlerimize yalnızca dışarıdan saldırı olmadığını, içeriden de pervasızca alay edilerek daha hazin bir saldırıyla karşı karşıya bulunduğumuzu belirtiyor ve söylemeye hicap duyarak ‘İçimizde Danimarkalılar var’ demek istiyorum.

CHP’li Önder Sav, olayın üzerinden birkaç gün geçmiş olmasına rağmen kamuoyuna ne bir açıklama ne de düzeltme yaptı. ‘Sükût ikrardan gelir’ diyerek CHP’li Önder Sav’ın yaptıklarını düzeltme ihtiyacı hissetmediğini anlıyoruz. Öyleyse biz de söylediği sözlerden dolayı Büyük Birlik Partisi olarak, kendisini en ağır şekilde kınıyor, CHP ve Önder Sav’ı Büyük Türk Milletine ve değerli kamuoyumuzun vicdanına havale ediyoruz.

BBP olarak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Büyük Türk Milleti adına soruyoruz: Sayın Baykal, başörtüsü ve Kur’an-ı Kerim’i niye dağıttırdınız? Seçim otobüslerine başörtülü hanım fotoğrafı koydurtmanızın nedeni ne? Genel Merkez’de ve il teşkilatlarında aşure pişirtip halka dağıtmanıza ne denmeli?

Sayın Baykal, grup toplantılarında okuduğunuz ayet ve hadisler, örnek verdiğiniz sünnet ve icmalar ve son olarak Türkiye’de her ilde bastırdığınız afişlerdeki “Din de bizim, Devlet de bizim” beyanlarınızda samimi iseniz, derhal Önder Sav’ı görevden almalısınız…"

Kaynak: bbp.org.tr

 



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,633 µs