En Sıcak Konular

GÜL: VAKTİNİZİ SADECE KONUŞARAK GEÇİRMEYİN

19 Mayıs 2008 19:45 tsi
 GÜL: VAKTİNİZİ SADECE KONUŞARAK GEÇİRMEYİN Cumhurbaşkanı Gül, gençlere, ''Vaktinizi sadece konuşarak, demagojilerle, hamaset veya retorik, bunlarla geçirmeyin. Üniversite gençliği eğer vaktini böyle geçirirse Türkiye'nin geleceğine yazık olur'' diye seslendi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gençlere, ''Vaktinizi sadece konuşarak, demagojilerle, hamaset veya retorik, bunlarla geçirmeyin. Üniversite gençliği eğer vaktini böyle geçirirse Türkiye'nin geleceğine yazık olur'' diye seslendi.
     Cumhurbaşkanı Gül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türkiye'deki 60'a yakın üniversitenin öğrenci konseyi başkanlarını Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
     Gül, konuşmasında, Türkiye'nin geleceğinin gençler olduğunu ve Büyük Atatürk'ün dediği gibi gençlerin ellerinde yükseleceğini belirterek, her şeyin gençlere emanet edileceğini ifade etti.
     Genç nüfus ne kadar iyi yetiştirilir, ne kadar vasıflı olursa Türkiye'nin geleceğinin da o kadar parlak olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bunun tersinden kaygı duyulacağını belirtti.
     Cumhurbaşkanı Gül, 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olduğuna ve bu günün Atatürk tarafından gençlere armağan edilmesinin anlamına işaret etti.
     Türkiye'nin sürekli hamasetle güçlenmeyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Hamaset, retorik... Sadece heyecanlı, hissi, abartılı konuşmalar yapmak...Türkiye böyle güçlenmez. Türkiye nasıl güçlenir? Gayet açık. Ekonomisi güçlü olacak, insanları ve ülke zengin olacak. Sadece zenginlik ekonomik zenginlik de değil.
     Ekonomik zenginliğin işaretleri belli. Milli gelirimiz başka ülkelerle mukayese edilecek, fert başına düşen gelirler mukayese edilecek, refahı gösteren başka işaret var, onlarla mukayese edeceğiz ama şu açık ki eğer bir ülkenin ekonomisi güçlü ise halkı da zengin oluyor, ülke de tabii ki kendisini daha güçlü hissediyor. Ama sadece bu değil, bunun dışında bir ülkenin, bugünkü modern, küreselleşmiş, herkesin birbirinden haberdar olduğu ve herkesin birbirini takip ettiği dünyada güçlü olabilmesi için demokrasisinin de güçlü olması lazım. Demokrasi dediğimizde, bunun alt başlıkları da var. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, herkesin hesap verebilirliği, kadın-erkek eşitliği, bunların altını doldurabilirsiniz. Bunların hepsine Türkçede ''yumuşak güç'', İngilizce'de ''soft power'' deniyor. Bir taraftan da bununla güçlü olacaksınız.
     Bugün kendi aramızda birbirimizle üstünlük görmemiz veya kendi içimizde kendi kendimize rekabet etmemiz çok fazla bir şey ifade etmiyor. Rekabeti dünyayla ediyoruz, uluslararası ortamla bir araya geldiğimizde bu söylediğim göstergeleri yan yana koyduğumuzda eğer öndeysek o zaman başımız daha çok dik oluyor.''
     Cumhurbaşkanı Gül, gençlere şöyle seslendi:
     ''Vaktinizi sadece konuşarak, demagojilerle, hamaset veya retorik, bunlarla geçirmeyin. Üniversite gençliği eğer vaktini böyle geçirirse Türkiye'nin geleceğine yazık olur, hem de kendi geleceğinize... Onun için ne kadar çok çalışır, ne kadar çok okur, ne kadar çok düşünür ve ne kadar çok dışarıya açılırsanız, dışarıyı ne kadar çok takip ederseniz kendinize, ailenize ve Türkiye'ye de o kadar çok katkı sağlamış olursunuz.''


Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,512 µs