En Sıcak Konular

KKTC'DE 19 MAYIS KUTLAMASINA GREVDEKİ ÖĞRETMENLER KATILMADI

19 Mayıs 2008 14:18 tsi
KKTC'DE 19 MAYIS KUTLAMASINA GREVDEKİ ÖĞRETMENLER KATILMADI KKTC'de bu yılki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri,KTOEÖS'nın başlattığı grevdeki öğretmenlerin katılımı olmadan yapıldı

LEFKOŞA - KKTC'de bu yılki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikasının (KTOEÖS) başlattığı grevdeki öğretmenlerin katılımı olmadan yapıldı.
     Öğretmenlerin kıdem tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle 12 Mayıs pazartesi gününden beri grev yapan KTOEÖS, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerine katılmazken, öğretmenlerin grevi nedeniyle Lefkoşa Atatürk Stadyumundaki törende öğrenci gösterilerinin bir bölümü iptal edildi.
     Katılımın önceki yıllara göre düşük olduğu stadyumdaki tören, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak'ın öğrenciler ile halkın bayramlarını kutlamasıyla başladı.
     Saygı duruşunun ardından tören, İstiklal Marşı ve Gençlik Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
     Anıtkabir'den getirilen toprak, şehit kabirlerine konulmak üzere, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sunuldu.
     KKTC Cumhurbaşkanı Talat da Türk ve KKTC bayrakları içindeki toprağı öperek aldı ve şehit mezarlarına konulması için gerekeni yapacağını söyledi.

KKTC'DE GREVDEKİ ÖĞRETMENLERDEN ATATÜRK'E SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

LEFKOŞA - KKTC'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmayan, grevdeki Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), "emperyalizme dur demek ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'e saygı için" yürüyüş düzenledi.
     Sendika yetkilileri ile öğretmenlerin KTOEÖS merkez binasının önünde başlattığı yürüyüş, Lefkoşa Atatürk Anıtına kadar devam etti.
     Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Sendika Yönetim Kurulu üyesi Ayşegül Garabli, "Ne yazık ki bugün kendi toplumu ve kendi öğretmeniyle barışık olmayan hükümet, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını buruk kutlamamıza neden olmuştur" dedi.
     Atatürk'ü anlamak ve sevmenin, bir düşünceyi anlamak ve sevmek demek olduğunu kaydeden Garabli, "Atatürk'ü yaşatmak, çağdaş uygarlık düşüncesini yaşatmaktır. Atatürk'ü anlamak, bilim ve bilimin gücüne inanmayı, insan haklarına saygı duymayı, çalışmanın değerlendirilmesini, ileriye yöneltmeyi ve erdemli olmayı anlamak demektir" ifadesini kullandı.
     "Öğretmenin, yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmekten sorumlu olduğunu ve öğretmenlik vazifesini en iyi şekilde yerine getirebilecek öğrencilerine mesleğin kapılarını açmakla yükümlü olduğunu" ifade eden Garabli, "öğretmenin bugün düşürüldüğü noktada öğretmenliğin, Atatürk'ün belirlediği meslek ve ideal olma vasıflarını kaybetmekte olduğunu" öne sürdü.
     Öğretmenlerin sınıflarda öğrencilere, "şekille manayı karıştırmamayı" öğrettiğini ifade eden Garabli şöyle devam etti:
     "Bazı çevreler, öğretmen mücadelesini siyasi maceraya sürüklemeye çalışsa da, bazıları, bizi Atatürk'e saygısızlıkla suçlasa da, milli mücadelenin ilk günlerinden itibaren Atatürk'le bütünleşen, Atatürk devrimlerini herkesten önce hevesle uygulayan Kıbrıs Türk halkı, bu suçlamalara prim vermeyecektir. Çünkü biz onların çocuklarıyız, onların kardeşleri, çocuklarının öğretmenleriyiz. Biliyoruz ki Atatürkçü olmak, Atatürk gibi düşünmek, Atatürk'ün onaylayacağı faaliyetlerde bulunmaktır."
     KTOEÖS, öğretmenlerin kıdem tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle orta eğitim kurumlarında 12 Mayıs Pazartesi gününden beri grev yapıyor. Sendika, grev nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılmadı.



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,321 µs