En Sıcak Konular

BABACAN: IRAK'IN KUZEYİNDEKİ YÖNETİMLE TEMASLAR DEVAM EDEBİLİR

19 Mayıs 2008 14:14 tsi
BABACAN: IRAK'IN KUZEYİNDEKİ YÖNETİMLE TEMASLAR DEVAM EDEBİLİR Babacan, Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimle Türkiye arasındaki temasların bundan sonra da devam edebileceğini, ancak önemli olanın terör örgütüne karşı somut olarak neler yapılacağı olduğunu söyledi.

ŞARM EL ŞEYH - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimle Türkiye arasındaki temasların bundan sonra da devam edebileceğini, ancak önemli olanın terör örgütüne karşı somut olarak neler yapılacağı olduğunu söyledi.
     Babacan, Dünya Ekonomik Forumu toplantıları çerçevesinde bulunduğu Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, "Türkiye ile Kuzey Irak yönetimi arasında son dönemde yapılan görüşmeleri" hatırlatması üzerine, Babacan, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyi ile arasında komşuluk ilişkileri ve bir sınır bulunduğunu ve Türkiye'nin bu sınırın hemen ötesindeki halkın refah, güvenlik ve barış içinde yaşamasına çok önem verdiğini kaydetti.
     Babacan, diğer yandan yıllardır süren bir terör örgütü PKK sorunu bulunduğunu anımsatarak, "Bizim beklentimiz, terör örgütü PKK ile mücadelede mutlaka uluslararası dayanışma içinde olmak. PKK bir terör örgütü ise bu terör örgütüyle mücadelede herkesin işbirliği içinde olması" dedi.
     Bu konuda Irak'taki merkezi yönetimle önemli adımlar atıldığına ve merkezi yönetimin kendisi ile terör örgütü arasına ciddi bir mesafe koyduğuna işaret eden Babacan, merkezi yönetimin çok açık ifadelerle terör örgütünün Irak topraklarında varlığına karşı çıktığını belirtti.
     Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Ancak Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimde yaklaşım daha farklıydı. Biz de diyorduk ki; kuzeydeki yerel yönetim söylemleri ve eylemleriyle kendisi ile terör örgütü arasına mesafe koymayı başarabilirse, terör örgütüne bir terör örgütü gibi davranmayı gerçekleştirebilirse, bu, bizim onlarla olan diyaloğumuzu olumlu yönde etkileyecektir. Yaklaşık son bir aydır daha farklı bir duruşları ve söylemleri söz konusu."
     Babacan, Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimle son dönemde Bağdat'ta bazı temaslarda bulunulduğunu anımsatarak, "Bundan sonraki dönemde de kuşkusuz bunlar devam edebilir, yeniden yapılabilir. Ama önemli olan somut olarak terör örgütüne karşı neler yapılacağıdır. Bunu çok yakından takip edeceğiz. Söylemlerin yanında somut eylemler de bu diyaloğa olumlu katkılarda bulunacaktır" dedi.

Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,593 µs