En Sıcak Konular

RICE KONGRE ÜYELERİNİ GÜYA UYARDI

16 Ekim 2007 11:24 tsi
RICE KONGRE ÜYELERİNİ GÜYA UYARDI Rıce verdiği mesajın içinde Ermeni iddialarını paylaştıklarını ama zamanın uygun olmadığını ima etti...

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ermeni tasarısının, İslam ile dünyanın geri kalanı arasındaki farklılıklarda köprü vazifesi gören demokratik müttefik Türkiye ile çok önemli ilişkiler üzerinde son derece olumsuz etkisi olacağı uyarısında bulundu.
Ortadoğu ziyareti sırasında, Kudüs'te, ABC televizyonuna bir demeç veren Rice, ''Kongre üyeleri umarım ne yapmakta olduklarına ciddi biçimde bakarlar ve hepimizin paylaştığı, 1915 olaylarıyla ilgili hoşnutsuzluklarını ifade etmede, bu tasarının dışında bir başka yol bulurlar. Hep söylemekte olduğumuz gibi bu tasarı, İslam ve dünyanın geri kalanı arasındaki farklılıklar arasında köprü vazifesi gören demokratik bir müttefikle, aşırı derecede önemli ilişkiler üzerinde çok olumsuz etki yaratacaktır'' ifadelerini kullandı.
Bu konuda, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin kendisi başta olmak üzere, bir çok kongre üyesiyle telefonda konuştuğunu anlatan Rice, ''2007 yılındayız. Demokratik müttefikimiz Türkiye ile çok iyi ilişkilere güveniyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'ndan bahsetmiyoruz. Bu İslam ve dünyanın geri kalanıyla köprü vazifesi gören demokratik müttefikimiz Türkiye. NATO üyesi. AB'ye üyelik arayışındaki bir ülke. İnsan hakları üzerinde aktif bir şekilde çalışan, terörizmle savaşta, Irak ve Afganistan'daki güçlerimizin ihtiyaçları için elzem bir müttefik'' diye konuştu.

CSIS'TEN TASARI RAPORU
Merkezi Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi (CSIS) adlı düşünce kuruluşunun uzmanlarından Anthony Cordesman, Amerikan kongresindeki Ermeni tasarısının, ABD'ye karşı bölgede yeni bir ''bölgesel kızgınlık'' yaratmaktan başka işe yaramadığını söyledi.
''Ermeni tasarısı ve Türkiye'nin Irak'taki tepkisi'' başlığını taşıyan bir rapor yayınlayan Cordesman, bu kez yaptıklarıyla bölgedekilerin şimşeklerini üzerine toplayan tarafın, Amerikan yönetimi yerine kongresi olduğunu belirtti.

PELOSİ'YE SUÇLAMA
Amerikan Enterprise Institute (AEI) adlı muhafazakar düşünce kuruluşunun uzmanlarından Michael Rubin ise, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermeni tasarısına destek veren açıklamalarının, kendi kişisel siyasi amaçlarına hizmet ettiğini ileri sürdü.
Rubin, Amerikan kongresindeki Demokratların, siyaset yapmak uğruna Amerikan dış politikasını harcadıklarını da kaydetti.

Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,412 µs