En Sıcak Konular

ERDOĞAN: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI ASLA ÖNÜNE EĞİLMEYECEKTİR

18 Mayıs 2008 20:38 tsi
ERDOĞAN: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI ASLA ÖNÜNE EĞİLMEYECEKTİR Başbakan Erdoğan, ''Bu aziz milletin başı asla önüne eğilmeyecektir. Bu ülke, bütün ihanet odaklarına rağmen birlik iklimini bozmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır'' dedi.

ESKİŞEHİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu aziz milletin başı asla önüne eğilmeyecektir. Bu ülke, bütün ihanet odaklarına rağmen birlik iklimini bozmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eskişehir'deki şehit aileleriyle, Anemon Otel'de yemekte bir araya geldi.
     Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:
     ''Hükümetimiz daima ama daima bize bu vatanı emanet bırakan yüce ruhlara layık olma çabasında oldu. Bundan sonra da aynı istikamette yürümeye devam edeceğiz. Bu ülke, vatan ve millet için, istiklal mücadelesi verenler ile istikbal mücadelesi verenler, aynı ruh ve mana etrafında yürüyenlerdir. Bütün çabalarımız bunun içindir. Emin olunuz ki Türkiye'nin medeniyet atılımının, özellikle bunu söylüyorum, o yolunu aydınlatan şehitlerimizin yaktığı o hiç sönmeyecek olan meşaledir.
     Cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği üzere, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için canla, başla çalışıyoruz, çalışacağız.''
     Sorunların bulunduğunu, ancak bunların hiçbirinin çözümsüz olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bugün, dünden daha iyiyiz, Allah'ın izniyle yarın bugünden daha iyi olacağız. Bu aziz milletin başı asla önüne eğilmeyecektir. Bu ülke bütün ihanet odaklarına rağmen birlik iklimini bozmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bu inancı paylaşan 70 milyon vatan evladı bütün fitneleri boşa çıkaracak, bütün oyunları bozacak güçtedir.
     Bu milletin evlatları, şehitlerimizin mirasını aynı ruh ve inançla taşımaya her zaman devam edeceklerdir. Evlatlarımızın bize bıraktığı ve başka hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak şeref payesi budur. Bu şerefe layık olmak en büyük idealimizdir.''
     Hükümet olarak devletin ve milletin gücüne güç katmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Erdoğan, ''Her ülke gibi bizi destekleyen dostlarımız olduğu gibi, yolumuzu kesmek, ilerleyişimizi durdurmak isteyen içeride ve dışarıda maalesef farklı düşüncede olanlar da olabilir. Bizler, barışı, sevgiyi, diyaloğu ve hoşgörüyü diri tutmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye, vatandaşlarının sahip olduğu birlik ve beraberlik kuvvetiyle her türlü hileyi, şiddeti, terörü bertaraf edecek, her türlü tuzağı da bozacaktır'' şeklinde konuştu.
     Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından şehit aileleriyle yemek yedi.

ERDOĞAN: DEMOKRASİ EKONOMİYLE AT BAŞI GİTTİĞİNDE BAŞARI VARDIR

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasi ekonomiyle at başı gittiği sürece başarı vardır. Eğer demokraside tavizler başlarsa bilesiniz ki ekonomik çöküntü geliyor demektir. Aynını tersinden de söyleyebiliriz. Ekonomide ilkelerden taviz verirseniz demokraside de aynı sıkıntıyı yaşarsınız'' dedi.
     Eskişehir Anemon Otel'de Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülleri törenine katılan Erdoğan'a, Dünya Barış Girişimcisi Özel Ödülü verildi.
     Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, ABD'de başlayan Mortgage krizinin etkisinin Avrupa'ya kadar geldiğini, krizin etkilerinin kısa sürede Türkiye'yi de etkisi altına alacağı şeklinde ''izlenim ve dedikoduların'' bulunduğunu belirtti. Erdoğan, ''Fakat biz 'Türkiye güven ve istikrarla yoluna devam ediyor' dedik'' diye konuştu.
     Daha önceki yıllarda Mayıs ve Haziran ayında benzer bir krizin Türkiye'yi de biraz etkilediğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Mayıs ve Haziran krizi şüphesiz ki biraz bize de dokundu. Ama o olumsuz beklentileri büyük ölçüde yaşamadık. Şimdi bu son gelişmelerle yine Türkiye hamdolsun bunlardan çok ciddi şekilde etkilenmedi. Burada yapmamız gereken bir şey var. Bizler asla taviz vermeyeceğiz. Ama sizler de taviz vermeyeceksiniz. Ekonomik kurallardan taviz vermezken ben siz değerli arkadaşlarımdan bir şey daha istirham edeceğim. O da demokratik kurallardan da taviz vermeyeceğiz. Demokrasi ekonomiyle at başı gittiği sürece başarı vardır. Eğer demokraside tavizler başlarsa bilesiniz ki ekonomik çöküntü geliyor demektir. Aynını tersinden de söyleyebiliriz. Ekonomide ilkelerden taviz verirseniz demokraside de aynı sıkıntıyı yaşarsınız. Biz şu ana kadar burada hep mesafe aldık, almaya da devam edeceğiz. Taviz vermeyeceğiz. Özellikle girişimcilerimizin bu noktadaki duruşu, aydınlarımızın bu noktadaki duruşu, yazılı ve görsel medyamızın bu noktadaki duruşu... Tüm bunlar çok çok önemli. Burada asla kimse birinin lehine zamanlama yapamaz. Yaparsa kendine de ihanet eder, ülkeye de ihanet eder.''
     Erdoğan, ''İç politika için de, dış politika için de, ekonomi için de, hep 'istikrar' dedik, 'güven' dedik, bu zedelenmesin. Eğer zedelenirse ülkeye yazık olur milletimize yazık olur. Girişimcilerimize, sizlere yazık olur'' dedi.
     Gerek faiz, gerekse enflasyonda arzu edilen başarıyı yakalamayı amaçladıklarını vurgulayan Erdoğan, ''Bu arada biraz hedeflerde sapma var. İnanıyoruz ki o da düzelecektir, toparlanacaktır. Burada el ele vereceğiz'' diye konuştu.



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,774 µs