En Sıcak Konular

AYGÜN: DİNLENME KORKUSU HERKESİ SARMIŞ VAZİYETTE

18 Mayıs 2008 07:59 tsi
AYGÜN: DİNLENME KORKUSU HERKESİ SARMIŞ VAZİYETTE Sinan Aygün, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün takip edildiği iddialarıyla ilgili, ''Dinlenme korkusu Ankara'da herkesi sarmış vaziyette'' dedi.

ALANYA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün takip edildiği iddialarıyla ilgili, ''Dinlenme korkusu Ankara'da herkesi sarmış vaziyette'' dedi.
     Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Taç'ın davetlisi olarak Alanya'ya gelen Aygün, tarihi Alanya kalesi eteğindeki iskelede gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Aygün, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün takip ve dinlenme iddialarıyla ilgili, ''Dinlenme korkusu Ankara'da herkesi sarmış vaziyette. Bir bakıyorsunuz silahlı kuvvetler bu işten rahatsız. Devlet, dinlendiğinden korkuyor.'' diye konuştu.
     Bu durumdan çoğu kesimin rahatsız olduğunu ifade eden Aygün, şunları kaydetti:
     ''5 yıldır edindiğim tecrübelere göre, bu rahatsızlık sadece Paksüt'te yok. Bundan bakanlar da rahatsız. Bakanlar hem odasının dinlendiği korkusunda, hem telefonların dinlendiği korkusunda. Hatta birkaç gün evvel Kuvvet Komutanı'nın odasındayken bile sayın Kuvvet Komutanı sessiz sedasız konuşuyor. Yani bu ülkenin bakanı dinlenme kuşkusundaysa, bu ülkenin Kuvvet Komutanı dinlenme kuşkusundaysa, hatta biraz daha ileri gideyim bu ülkenin Başbakanı dinlenme kuşkusundaysa ki, bunu bildiğim için söylüyorum. Sayın Başbakan'la odasında konuşurken bile sessiz sedasız konuştuğuna şahidim.''
     Aygün, ''Dinlemenin, Askeri İstihbarat, Jandarma, Milli İstihbarat ve Emniyet Genel Müdürlüğünün işi olduğunu ancak, Türk Telekom içinde de dinleme yapan insanlar bulunduğunu'' iddia etti.
     Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görüşmeyle ilgili bir gazetede çıkan iddialar konusunda görüşü sorulan Aygün, ''Sayın Büyükanıt'ı da eşi Filiz hanımı da çok iyi tanıyorum. Bu iki insanın herhangi bir yolsuzluğa karışacağını düşünmüyorum. Böyle bir şey olması söz konusu değil'' yanıtını verdi.
     Daha sonra hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Aygün, faizler yükseldikçe ekonominin kötüye gideceğini savundu. Aygün, ''Bu güne kadar ekonomiyi, satarak, borçlanarak getirdiler. Telekom'dan tutun da Tüpraş, limanlara kadar her şey satıldı. 2008 yılı programında Halk Bankası, Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Türk Telekom'un bir kısmı, oto yollar, Milli Piyango, Spor Toto, 8 enerji şirketi satılacak. Sat nereye kadar. Bu nereye kadar devam edecek? Bir gün satılacak bir şey kalmayınca ne yapacaksın?'' diye konuştu.

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,690 µs