En Sıcak Konular

ÇELİK: REFORM VATANDAŞA YANLIŞ ANLATILDI

18 Mayıs 2008 07:58 tsi
ÇELİK: REFORM VATANDAŞA YANLIŞ ANLATILDI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Sosyal Güvenlik Yasası'ndaki olumsuz kampanyalardan bir tanesi ne yazık ki istihdam paketine tosladı'' dedi.

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Sosyal Güvenlik Yasası'ndaki olumsuz kampanyalardan bir tanesi ne yazık ki istihdam paketine tosladı'' dedi.
     Çelik, Bursa'da sanayici, iş adamları, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle ''Sosyal Güvenlik Reformu ve İstihdam Paketi Bilgilendirme'' toplantısında bir araya geldi.
     1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girecek Sosyal Güvenlik Reformuyla ilgili çok haksız eleştirilere maruz kaldıklarını, yasanın vatandaşa yanlış anlatıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     ''Bilimsel veriler çerçevesinde planlamayı yaptıysak, çıkıp alkışlamak gerekmez mi? Teşekkür etmek gerekmez mi?. Hayır, böyle bir şeyi ne yazık ki görmedik. 'Mezarda emeklilik, mezarda emeklilik.' Ben her zaman söylüyorum, ya bu ne kadar kolay iş. Biz getirelim 30-35 yaşında emekliliği, bol alkışı alalım. Önümüzde yerel seçimler var. Orada daha fazla oy alırız. Çok güzel. Peki gelecek sene ne olacak? Havuz bitti, deniz bitti. Kim hesap verecek? Hesap verebilirlilik yok. Böyle bir mantık çok sakıncalı, tehlikeli bir mantık. Seçim uğruna, geçim uğruna, particilik uğruna biz bunu yapamazdık ve hatta net olarak söylerim ki, kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılan bir siyasi partinin yapması gereken, kendini değil, Bakan olarak, Başbakan olarak 'Kendimizi değil, ülkemizi düşünme sorumluluğumuz' var dedik ve biz bu şekilde hareket ettik.''
     Çelik, 2048 yılına kadar 65 yaşı yayarak 2000 yıllarını Türkiye'nin sosyal güvenlik açısından öngörülebilir bir yıl haline dönüştürdüklerinü dile getirerek, şöyle devam etti:
     ''Sosyal Güvenlik Yasası'ndaki olumsuz kampanyalardan bir tanesi ne yazık ki istihdam paketine tosladı. Dedik ki, 'Bakınız 65 yaş yok' dedik. 'Milletin kafasını bulandırmayın' dedik. Dediler ki, 'Hayır, acele sigortalı olun yoksa 65 yaşına çarpılacaksınız.' Çarpılmıyorsunuz. Dinletemedik. Gazeteler ağır bastı ve şimdi ne oldu? 500 binin üzerinde 18 yaş üstünde vatandaşımız geldi sigortayı tescil ettirdi. 'Telaş etmeyin, acele etmeyin' dedik, dinletemedik. Şimdi, 500 binin üzerinde bir ay içinde 18 yaş üstündeki vatandaşlarımız çalışmadığı halde sırf 65 yaş yalanından dolayı, sisteme girdiler ve şu anda da böyle bir olumsuz tabloyla bu işsiz vatandaşlarımız karşı karşıyla kaldılar.
     Anlatılması da zor, özetlenmesi de zor. Ama çok önemli düzenlemeyi, hem ülkenin hem de insanımızın geleceğini içeren yasayı ne yazık ki yasama süreci içinde çok yanlış takdim etmeye çalıştılar. Biz de şimdi il il dolaşıp bunun böyle olmadığını anlatmaya çalıyoruz. Türkiye'nin her tarafında anlatıldığı gibi değil, anlattığımız gibi olduğunu söyleyeceğiz, özetleyeceğiz.''

Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,234 µs