En Sıcak Konular

KÖKSAL: DİNLEME SÖZ KONUSU DEĞİL

17 Mayıs 2008 22:00 tsi
 KÖKSAL: DİNLEME SÖZ KONUSU DEĞİL Emniyet Genel Müdürü Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenildiğine yönelik iddialarla ilgili soruları cevapladı...

ANKARA - Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenildiğine ilişkin iddialar konusunda, ''Böyle bir şey söz konusu değil. Polislerimiz 6 aydır süren projeli bir çalışmanın devamıyla ilgili oradaydılar'' dedi.
     Emniyet Genel Müdürü Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenildiğine yönelik iddialarla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     İddiaların günlerdir basında tartışıldığına dikkati çeken Köksal, konunun geçtiği yerde bulunan polislerin projeli bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Konunun Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt ile ilgili olmadığını, yaklaşık 6 ay önce alınmış olan izinle projeli çalışma yürütüldüğünü belirten Köksal, şunları kaydetti:
     ''Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızda çalışan 2 görevlimiz yürüttükleri bir projeli çalışmayla ilgili bilgi kaynaklarıyla görüşme yapmak için söz konusu yere geliyorlar. Aracı park etmeye çalışırken sonradan isminin Ferda Paksüt olduğunu öğrendikleri hanımefendiye, 'Aracınız ne kadar park yerinde kalacak?' diye soruyor ve 'Araç burada bekleyecek' cevabını alıyorlar. Bunun üzerine karşıda bulunan iş merkezi ile otobüs durağının arasında bir yere park ediyorlar.
     Daha sonra hanımefendi ile birlikte Sayın Paksüt'ün görevlilerimizin yanına gelerek söz konusu iddiaları dile getirmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürümüz olay yerine geliyor ve konuyu tetkik ederek kendilerine bilgi veriyor.''
     Köksal, ''Sayın Paksüt'ün başka bir araçla daha önceden takip edildiğine dair şüphelerini aktardığına dair iddialar var. Size bu konuda bir ihbarda bulunuldu mu?'' şeklindeki soru üzerine, ''Resmi bir başvuru olmadı. Ancak Başkan Vekilimiz olay sırasında Ankara Emniyet Müdürümüze bir araç plakası vermiş, Emniyet Müdürümüz plakayı araştırmış, herhangi bir araca tescilli olmadığını Sayın Paksüt'e iletmişler'' dedi.
     Plakanın yanlış alınmış olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Köksal, ''Onu bilemiyorum. Ancak konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz'' yanıtını verdi.
     Olaydan sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Ankara Valisi ve kendisinin, Osman Paksüt ile görüştüğünü anlatan Köksal, polislerin yaptığı çalışmayla ilgili bilgi verdiğini söyledi. Köksal, ''Görüşmenizden tatmin oldu mu?'' şeklindeki soruya ise ''İkna olduğu kanaatindeyim'' karşılığını verdi.
     Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün ek koruma isteyip istemediği yönündeki soruyu da Köksal, ''Yasa gereği kendileri korunmaktadır. Zaten olay günü de koruması yanındaymış. Ama ben yine de yaptığım görüşmede arzu ettikleri takdirde koruma sayılarının artırılabileceğini söyledim. Teşekkür edip gerek olmadığını söylediler'' diye yanıtladı.
     Köksal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili başlattığı soruşturmayla ilgili olarak da ''Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Tabii ki, Başsavcılığımızın inceleme başlatılması teşkilatımıza atfedilen haksız iddiaları ortadan kaldıracağına inanıyorum. Bu anlamda da inceleme başlatılmış olması iyi olmuştur'' dedi.


Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,742 µs