En Sıcak Konular

ERDOĞAN: MİLLETİ YOK SAYANLAR; UNUTMAYIN, MİLLET DE YOK SAYAR

17 Mayıs 2008 16:11 tsi
 ERDOĞAN: MİLLETİ YOK SAYANLAR; UNUTMAYIN, MİLLET DE YOK SAYAR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve dünya tarihinde ''kendi halkına, kendi milletine rağmen ayakta kalabilen bir siyasetçi olmadığını'' söyledi.

KAYSERİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve dünya tarihinde ''kendi halkına, kendi milletine rağmen ayakta kalabilen bir siyasetçi olmadığını'' söyledi. Erdoğan, ''Milleti yok sayanlar; unutmayın, millet de yok sayar'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 41 tesisin ortak açılışını yaptı ve TOKİ konutlarının anahtar teslimi törenine katıldı.
     ''Biz bu millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için geldik'' diyen Erdoğan, Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Ankara'daki modası geçmiş siyaset tarzı, Ankara'ya takılıp kalmış siyasetçi modeli işte bizi anlayamıyor. Seçimden seçime 3-5 il gezince 'milletle kucaklaştık' zannediyorlar. Seçimlerden sonra sırtlarını dönüyor, milleti bir sonraki seçime kadar hatırlamıyorlar. Biri onlara milleti hatırlatırsa yüzleri ekşiyor. Son bir yıldır Türkiye'de sergilenen siyaset tarzını en iyi, en yakından sizler, Kayseri takip ediyor.''
     Türkiye'nin her yerinde güzel şeyler olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Bunu çekemedikleri için çelme takmaya çalışıyorlar. Bunu anlayamadıkları, bunu kavrayamadıkları için engel olmaya çalışıyorlar. 'Biz yapamadık onlar yapsın' demiyorlar. 'Biz yapamadık madem, onlar da yapmasın' diyorlar. Nasıl bir siyasi zihniyetle uğraştığımızı görüyorsunuz. Şunu lütfen unutmayınız; ne bizim tarihimizde ne de dünya tarihinde kendi halkına, kendi milletine rağmen ayakta kalabilen bir siyasetçi olmamıştır. Millete tepeden bakanlar, millete rağmen ayakta kalmaya çalışanlar olmamış mı? Elbette olmuş. Ama bugün adlarını, sanlarını bilen, hatırlayan yok. Çünkü geriye bıraktıkları eserleri yok. Hep söylüyorum; Ziya Paşa'nın güzel bir sözü var, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Olay bu... Milleti yok sayanlar; unutmayın, millet de yok sayar. Üç gün, beş gün saltanat sürerler ama ardından millet hesabını keser. Tarih boyunca bu böyle olmuştur, bundan sonra da olacak olan budur. Onun için durmadan, duraksamadan hizmete devam edeceğiz. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, biz bu millete hizmetkarlık yapmaya devam edeceğiz. Geriye bizden bir eser kalsın yeter. Geriye hayır dualarınız kalsın bize yeter. Geriye gelecek nesillerin teşekkürü, minnet duyguları kalsın bize yeter.''

ERDOĞAN'DAN CHP VE BAYKAL'A ELEŞTİRİ

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Benim Sayın Baykal'la işim, gücüm yok ama millet zaten ona gereken dersi sandıkta veriyor. Hiç uğraşmaya gerek yok'' dedi.
     AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları 2. Kongresi'ne katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti siyasetinin özünün Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamak olduğunu anlattı.
     Çatışma değil uzlaşma, gerilim değil müşterek bir akıl ve müşterek bir vicdan etrafında buluşma istediklerini söyleyen Erdoğan, ''Fakat bizim bu çağrımıza cevap vermek istemeyenler olabilir ama bizim için asıl olan milletin verdiği cevaptır'' diye konuştu.
     Her türlü farklılığı bir zenginlik olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan, her türlü görüşün bir orta yolda, bir uzlaşma noktasında buluşabileceğine inandıklarını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Düşünebiliyor musunuz, İngiltere Kraliçesi Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle Türkiye'ye geliyor ve Çankaya'da bir yemek daveti var ve bu yemek davetine iktidarıyla anamuhalefetiyle, muhalefetiyle herkes davetli. Buraya gelmekte bile bir tavır sergileyenler nasıl oluyor da bu ülkede uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar. Soruyorum bu ne kindir? Bu ne nefrettir? Bu anlayışı nasıl oluyor da hala bu ülkede savunanlar çıkabiliyor?
     Ülkemizin birlik ve beraberlik fotoğrafını gölgeleyenler yarın sandıklar önümüze geldiği zaman bunun hesabını verecekler, hiç merak etmeyin. Tahammülsüzlüğü, dışlayıcılığı, dayatmacılığı, tek tipçiliği siyaset lügatımızda barındırmıyoruz ama onların lügatında var.''
     Türkiye'nin geçmişte büyük sorunlar yaşadığını belirten Başbakan Erdoğan, bu sorunların geride kaldığını ve Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını dile getirdi. Erdoğan, ''Hiçbir hile, hiçbir tuzak Türkiye'yi o felaket sularına inşallah döndüremeyecektir'' dedi.
     ''Hastanelerin CHP'nin engellemesine rağmen'' birleştirildiğini ve sağlık alanında önemli bir adımın gerçekleştirildiğini anlatan Erdoğan, ''CHP engellemek için her türlü adımı attı. Çünkü bunlar emekçiden yana değil. Bunlar işçiden yana değil, ezilenden yana değil, bunlar kaymak takımından yana. Bunu böyle biliniz. Ben gerçekleri tespit ediyorum. Benim Sayın Baykal'la işim gücüm yok ama millet zaten ona gereken dersi sandıkta veriyor. Hiç uğraşmaya gerek yok. Mart 2009'da sandıklar gene gelecek, orada gereken dersi muhalefetin en iyi şekilde alacağına inanıyorum'' diye konuştu.
     Kapalı mekanlarda sigara içme yasağının 19 Mayısta başlayacağını da hatırlatan Erdoğan, annelerden bu konuda destek istedi.



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,641 µs