En Sıcak Konular

POLAT: BU SENE BİZİ ÇOK YORDU AMA DEĞDİ

16 Mayıs 2008 18:38 tsi
POLAT: BU SENE BİZİ ÇOK YORDU AMA DEĞDİ Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, şampiyonlukla kapattıkları 2007-2008 sezonunun, kendileri için çok fazla yorucu geçtiğini söyledi.

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, şampiyonlukla kapattıkları 2007-2008 sezonunun, kendileri için çok fazla yorucu geçtiğini söyledi.
     Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga'yı ziyaret eden ve ardından öğrencilerin düzenlediği şampiyonluk söyleşisine katılan Adnan Polat, kulüp ikinci başkanı Mehmet Helvacı ile birlikte soruları yanıtladı.
     Polat, özellikle sezon içinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiği konuşmasında, şunları söyledi:
     ''Futbol takımımız, tüm zorluklara rağmen başarılı olarak bizi mutlu etti. Ağır şartlarda çalıştık. Sezon başında takımda yeniden yapılanmaya başlamıştık. Yeni bir kadromuz vardı. 6 maçımızı seyircisiz oynadık. Takımımızın oturduğunu düşündüğümüz zaman da üst üste sakatlıklar geldi. Birçok karşılaşmaya, altyapıdan 4-5 oyuncumuzu kadroya sokup 18 kişilik kadroyu oluşturarak gidebildik. Hocamız, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 4 haftada takımın başında olamadı, son 6 haftada takımı bıraktı. Bu sene bizi çok yordu, ama biz iyi mücadele ettik ve bu yorgunluğa değdi.''
     Adnan Polat, bu sezon kazandıkları şampiyonluğun, kesinlikle bir kişiye mal edilmemesi gerektiğini belirterek, ''Bana göre, 6 hafta kala bırakmasına karşın şampiyonluğun en büyük mimarı yine Feldkamp'tır. Sezon başında yaptığımız yeniden yapılandırmada büyük katkıları oldu. Galatasaray'a ilk geldiği sezon oluşturduğu temel kadro, daha sonra UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı aldı. Dünya Kupası'nda da 3'üncülük elde etti. Bu gelişinde 7-8 genç oyuncuyu kadromuza dahil etti. Bunların meyvelerini ileride alacağız'' dedi.
     Galatasaray'da uzun süre yöneticilik yaptığını anlatan Polat, bu sezon Galatasaray yönetiminde 4. kez şampiyonluk sevincini yaşadığını dile getirirken, ulaştıkları hiçbir şampiyonluğun normal şartlarda olmadığını kaydetti.
     Bir soru üzerine, UEFA Kupası'nda Bayer Leverkusen karşısında alınan 5-1'lik yenilgiyi kesinlikle ölçü olarak görmediğini bildiren Polat, yeni başarılar yolunda çalışmaya devam ettikleri kaydetti.
     Son günlerde Hakan Şükür'ün verdiği bir demeç sonrası yaşanan polemiklerin hatırlatılması ve durumun taraftarlar üzerinde önemli sıkıntılar yarattığının söylenmesi üzerine Polat, şunları kaydetti:
     ''Ben Adnan Polat olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün koyduğu ilkeler doğrultusunda yaşayan, bu ülkenin bir ferdiyim. Kimseye kendimi ifade edecek halim yok. Ülkemizde insanların kendilerine ait inanç ve vicdan özgürlüğüne saygılıyım. Ülkemizde insanlar aşırı uçlara çekilmek isteniyor. İnançları olan ve bu inançlarını uygulayan insanlara 'yobaz', yine inançları olan, ancak uygulaması olmayan insanlara ise 'ateist' deniliyor. Hakan Şükür inançlı bir futbolcu ve ben de bunu normal karşılıyorum. Bir örnek vereyim. Daha öce bir Ramazan ayında futbolculara oruç tutmayı yasakladığım için muhafazakar kesim tarafından çok eleştirildim. Şimdi de antrenman sonrası gelip benden cuma namazına gitmek isteyen futbolculara izin verdiğim için liberal kesim tepki gösteriyor. Anlayacağınız, ne İsa'ya ne Musa'ya yaranabiliyoruz. İnsanlar inançlarında serbest olmalı.''
     Söyleşide, taraftarlara yeni sezonda kapalı tribün önünde bulunan tel örgülerin kaldıracağı müjdesini veren Polat, kale arkası tribünler için ise bazı tereddütlerinin olduğunu söyledi.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs