En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'TAN STATLA İLGİLİ AÇIKLAMA

15 Mayıs 2008 20:58 tsi
BEŞİKTAŞ'TAN STATLA İLGİLİ AÇIKLAMA Beşiktaş Kulübü, BJK İnönü Stadı'nın kira bedeliyle ilgili, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile aralarındaki anlaşmazlık konusunda, uzlaşma görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü, BJK İnönü Stadı'nın kira bedeliyle ilgili, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile aralarındaki anlaşmazlık konusunda, uzlaşma görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.
     Basında konuyla ilgili yer alan haber üzerine kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, BJK İnönü Stadı'nın, 8 Şubat 1998 tarihinde imzalanan sözleşmeyle, 49 yıllığına, 600 bin dolar yıllık kira bedeliyle Beşiktaş'a tahsis edildiği hatırlatılırken, ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle döviz kurlarındaki olağanüstü artışlar sonucu, kiranın revize edilmesi için 1 Haziran 2001'de dava açıldığı kaydedildi.
     Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, dava süresince kira ödemelerinin, Ocak 2001 sonu kuru olarak sabitlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verdiği ve kira tutarını 600 bin dolardan 392 bin dolara indirdiği, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin de kararı onadığı ve tashihi karar talebini de redderek bu kararı kesinleştirdiği dile getirilen açıklamada, bu hukuki süreç içinde Beşiktaş'ın, mahkeme kararları çerçevesinde ödemeler yaptığı, ancak hukuki süreç sonuçlanmadığı için hesap mutabakatlarının yapılamadığı bildirildi.
     Dava sürecinden sonra, türlü kereler görüşülmesine ve hesaplarda mutabakat sağlanamamasına karşın bir borç rakamı oluşturulduğu ve Beşiktaş'ın Spor-Toto gelirlerine haciz konularak tahsil yoluna gidildiği anlatılan Beşiktaş Kulübü açıklamasında, ''Kulübümüz, hesap mutabakatı için çaba sarfederken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, tarafımıza, borç rakamını teyit edebileceğimiz herhangi bir belge göndermeden ve de iddia ettikleri borcu ödememiz konusunda hiçbir ihbarname göndermeden, Ankara 14. İcra Müdürlüğü nezdinde, 2 Nisan 2008 tarihinde 468.069 dolar asıl alacak, 22.137,09 dolar işlenmiş faiz olmak üzere toplam 490.206,09 dolar tutarlı bir icra takibi başlatmıştır. Kulübümüz kayıtlarında böyle bir borcun teyit edilememesi bir yana, kulüp kayıtlarımızda alacaklı görüldüğümüz bir cari hesap ilişkisinde, icrai muameleye muhatap olmamızın hukuksal itiraz süreci devam etmektedir'' denildi.
     Açıklamada, icra işlemine gereken yanıtın verildiği ve konunun çözümü için yapıcı yaklaşım sürdürülerek, hesaplar üzerinde bir çalışma yapmak üzere muhasebe elemanı gönderildiği, 2 gün süren çalışma sonunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün konuya yaklaşımının ciddi hatalar içerdiğinin görüldüğü ve halen mutabakat için karşılıklı görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.

Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,030 µs