En Sıcak Konular

ASTIM HASTALARINA SİGARA UYARISI

15 Mayıs 2008 10:58 tsi
ASTIM HASTALARINA SİGARA UYARISI Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Türktaş, sigaranın alerjik rahatsızlıklarda hastanın durumunun ağırlaşmasına sebep olduğunu belirtti.

ANKARA - Selma Bıyıklı - Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Türktaş, sigaranın alerjik rahatsızlıklarda hastanın durumunun ağırlaşmasına neden olduğunu belirterek, ''Sigara kullanan hastada tedaviden yeterli yanıt alınamaz, hastaneye yatışlar artar. Bu nedenle hangi alerjene bağlı olursa olsun bu hastaların sigara içmemeleri gerekir'' dedi.
Türktaş, çevresel alerjenlere bağlı olarak astım, saman nezlesi ve göz alerjisi (konjonktüvit) gibi hastalıkların ortaya çıktığını söyledi.
Ancak, bu hastalıkların söz konusu alerjenlerle her karşılaşan kişide görülmediğini, genetik yatkınlığın da bunda etkili olduğunu anlatan Türktaş, anne veya babasında bu tür rahatsızlığı bulunanlarda astım ve benzeri hastalıkların görülme olasılığının diğer kişilere göre 2-6 kat daha fazla olduğunu bildirdi.
Alerjiye genellikle solunum yoluyla alınan alerjenlerin neden olduğunu bildiren Türktaş, ev tozu, güneş görmeyen evlerdeki mantar sporları ve küf mantarları ile hijyeni bozuk evlerdeki hamam böceklerinin başta gelen alerjenler olduğuna dikkati çekti.
Bu alerjenlerin yıl boyunca şikayetlere neden olduğunu kaydeden Türktaş, mevsimsel şikayetlere neden olan alerjenlerin başında ise polenlerin geldiğini bildirdi.

Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,798 µs