En Sıcak Konular

15 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi

15 Mayıs 2008 10:07 tsi
15 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak...

1- İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Türkiye ziyareti.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Kraliçe II. Elizabeth, İstanbul'a gidecek.
     - Kraliçe II. Elizabeth, İstanbul'da Kabataş Erkek Lisesindeki ''Okullararası Ortak Bilim Projesi'' etkinliklerine katılacak.
     - İngiltere Kraliçesi, İstanbul Boğazı'nda tekne gezintisi yapacak, İstanbul Modern'deki ''İngiliz-Türk Tasarım Sergisi''ni gezecek.
     - Kraliçenin eşi Edinburgh Dükü Prens Philip de Boğaz Trafik İzleme Merkezi'ni ziyaret edecek.
     - Kraliçe Elizabeth, HMS İllustrious uçak gemisinde Cumhurbaşkanı Gül ve eşi onuruna resepsiyon verecek.
     - Kraliçe II. Elizabeth daha sonra Ankara'ya dönecek.
    
     2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü 3. Toplantısı vesilesiyle Türkiye'de bulunan bakanları ve Uganda Devlet Başkan Yardımcısı Gilbert Bukenya'yı İstanbul'daki EXPO Center'da ayrı ayrı kabul edecek.
    
     3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partili milletvekilleriyle parti genel merkezindeki kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.
     - Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nın parti genel merkezindeki MKYK toplantısına katılacak.
    
     4- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İstanbul'da ''Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü-3'' programı kapsamında Polat Renaissance Oteldeki kahvaltıda konuşuyor.
     - Bakan Babacan, İstanbul EXPO Center'da da bir konuşma yapacak.
    
     5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesini ziyaret edecek.
     - Toptan, Kocaeli Üniversitesi tarafından Umuttepe Yerleşkesi'nde düzenlen 8. Adli Bilimler Kongresi'nin açılışına katılacak.
     - TBMM Başkanı Toptan'a, Marmara Üniversitesince ''Yılın En İyi Devlet Adamı'' ödülü verilecek. (Saat: 17.30)
    
     6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Alman Putzmeister firmasının beton pompa üretim tesisinin açılışını yapacak.
    
     7- Devlet Bakanı Tüzmen ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinin (IRU), İstanbul'da yapılan Dünya Kongresi'nin açılış töreninde bulunacak.
     - Kongrede SSCB'nin son Devlet Başkanı Mikhail S. Gorbaçov da bir konuşma yapacak.
    
     8- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'ler için büyük fırsatlar yaratması beklenen Antalya'daki, ''Akdeniz İş Görüşmeleri
     Toplantısı''na katılacak.
    
     9- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Okan Üniversitesi Spor Kompleksi'nin Akfırat Yerleşkesi'ndeki açılışına katılıp, Türk-İş ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu tarafından Grand Öztanık Otel'de düzenlenen, ''Profesyonel Sporda Sendikalaşma'' konulu toplantının açılış konuşmasını yapacak.
     - Başesgioğlu ayrıca, Beykoz Belediyesi tarafından yenilenen Çubuklu Spor Kulübü Tesisleri'nin açılışını yapacak.
    
     10- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara'nın Haymana ilçesinde Adalet Sarayı'nın açılışını yapacak.
    
     11- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kütahya ile Gediz, Simav, Emet ve Tavşanlı ilçelerinde bazı okul, yurt, öğretmen evlerinin açılışı ve temel atma törelerine katılacak, incelemelerde bulunacak.
     - Bakan Çelik, Kütahya'da ''Küreselleşme Sürecinde Türkiye'' konulu konferans verecek.
    
     12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da düzenlenen ''14. Uluslararası Enerji ve Çevre Teknoloji Sistemleri Fuar ve Konferansı''na katılacak. (Saat: 10.00)
    
     13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da ''Renklerle Benim Anadolum'' ve ''Bir Soluktu Yaşam'' adlı sergilerinin açılışları ile Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfının ''2007 Çocuk Romanı'' ödül törenine katılacak.
     - Günay, ''Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali''nin açılış töreni ile Türk İslam Eserleri Müzesi'ndeki ''Farklı Kültürlerde Güzeli Arayış'' sergisinin açılış kokteylinde de bulunacak.
    
     14- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Ankara'da, DSİ Genel Müdürlüğünce düzenlenen ''Kuraklık ve Su Yönetimi Toplantısı''nın açılışında konuşuyor.
    
     15- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca düzenlenen ''125. Yaşında Celal Bayar'ı Anma Toplantısı''na katılacak.
    
     16- KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, olağanüstü toplanarak, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri görüşecek. Siyasi partilerin görüşlerini aktaracağı kapalı toplantıya Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katılacak.
    
     17- Kıbrıs'da bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Kıbrıslı Türklerle Temas Grubu, Lokmacı Kapısı'nda incelemeler yapacak.
    
     18- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, ''İstihdam paketi'' olarak adlandırılan, İş Kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.
     - İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, 1 Mayısta İstanbul'da meydana gelen olayları ele alacak.
     - Plan ve Bütçe Komisyonu, Cumhurbaşkanı tarafından bir daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunu ele alacak.
     - Çevre Komisyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Programı Yöneticisi Katalin Zaim'den bilgi alacak.
     - KİT Komisyonu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hesaplarını denetleyecek.
     - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Eskişehir'den gelen muhtarları kabul edecek.
    
     19- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.
     - Toplantıya ilişkin açıklamanın, akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.
    
     20- Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat 2008 işsizlik oranı ile istihdam rakamlarının yer aldığı 'iş gücü verilerini' açıklayacak.
    
     21- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul edecek.
    
     22- Sevgi Bayrağı Ankara yolunda.
     - Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan ''Sevgi Bayrağı'' Erzincanlı atletler tarafından Sivaslı atletlere teslim edilecek.
    
     23- Şehit Gazeteci Hasan Tahsin için İzmir Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı'nda anma töreni yapılacak.
    
     24- Türkiye ile Bulgaristan arasında eğitim ve işbirliği seviyesini artırmayı amaçlayan Türkiye-Bulgaristan Sınır Birlik Değişimi Tatbikatı'nın ''Seçkin Gözlemci Günü'' Kırklareli'nde yapılacak.
    
     25- Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri, Festival Yürüyüşü ile başlayacak.
    
     26- Tören... Konferans... Toplantı... Seminer... Fuar...
     - Türk Telekom hisselerinin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmeye başlaması dolayısıyla, ''Açılış Gongu Töreni'' gerçekleştirilecek.
     - Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG tarafından İstanbul'da düzenlenen 1. KPMG Türkiye Finansal Risk Yönetimi Konferansına, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk de katılacak.
     - Türkiye Sermaye Piyasaları Aracı Kuruluşları Birliği 8. Olağan Genel Kurulu, İstanbul'da Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan Erol'un katılımıyla yapılacak.
     - Türk Patent Enstitüsü, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Ankara Sanayi Odası arasında Kobilere seminer, çalıştay ve bire bir danışmanlık hizmetleri sunmayı öngören''Hezarfen'' uygulamasına dönük protokol, Ankara'da imzalanacak.
     - Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin 7. Olağan Genel Kurulu öncesinde İstanbul'da, ''Katılım Bankalarının Türk Bankacılık Sektöründeki Konumu'' konulu basın toplantısı düzenlenecek.
     - Amerikan Eximbank Global Proje Finansmanı Direktörü Kristine Wood, İzmir Ticaret Odasında bankanın kredi olanaklarına ilişkin seminer verecek.
     - İzmir Ticaret Odasında Sigorta Acenteleri Yönetmeliği'ne ilişkin bilgilendirme toplantısı yapılacak.
     - Konya Gıda-Gıda Tek 2008 ve Konya Ambalaj 2008 Fuarları KTO-Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.
    
     27- İşsizlere yeni umut.
     - Kamu kurumlarına 4263 yeni memur alınıyor.
     - Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ÖSYM'ye gönderdiği yazıyla, yeni memur alım sürecini başlattı.
    
     28- Türkiye'den Afrika atağı.
     - Türkiye, Afrika Kalkınma Bankası üyesi olmak üzere başvuruda bulundu.
     - Üyelik, Türk iş adamlarının Afrika'daki tüm projelere girmesine imkan verecek.
    
     29- TOKİ çıtayı yükseltiyor.
     - Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar:
     - ''Toplu konutların yerini TOKİ şehirleri alıyor.''
     - ''Üst gelir grubuna yönelik konut üretmekteki amacımız, alt gelir grubunu finanse edebilmek.''
    
     30- Sporun pazarlama ve reklam dünyasındaki yerinin tartışılacağı ve konuşmacıları arasında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile Portekiz Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari'nin de bulunduğu ''İstanbul Sports Venue 2008'' konferansı Ceylan İnterContinental Otel'de yapılıyor.
     - Fatih Terim ile Luiz Felipe Scolari, basın toplantısında medya temsilcilerinin sorularını yanıtlayacaklar.
    
     31- Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü yapılacak.
     - ''Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşması'' Projesi hakkında bilgi verilmek üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da katılımıyla Büyük Buluşma Meydanı'nda basın toplantısı düzenlenecek.
    
     32- TFF 3. Lig play off mücadelesi, Trabzon'da 2 maçla başlıyor.
    
     33- ''11. Mavikupa'' Üniversitelerarası Basketbol Şenliği, Yeditepe Üniversitesi Spor Salonu'nda, İstanbul Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi arasındaki üçüncülük ve Bahçeşehir Üniversitesi ile Fatih Üniversitesi arasındaki final maçıyla sona erecek.
    
     34- Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ardından.
     - Geride kalan sezonda ''Üç Büyükler'' arasında maçlarda en az süreyle yenik durumda oynayanı, şampiyonluğa ulaşan Galatasaray oldu.
     - Oyuna sonradan giren futbolcular toplam 85 gol attı.
     - Yedek oyuncuları en çok gol atan takım, 10 kezle Kayserispor
     oldu.
     - Fenerbahçe'nin ''Gol Kralı'' unvanlı futbolcusu Semih Şentürk, sonradan oyuna girip toplam 6 gol atarak, en golcü yedek olarak dikkat çekti.
    
     35- Galatasaray son çeyrekte açıldı.
     - Sarı-kırmızılı ekip, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştığı 2007-2008 sezonunda maçların ilk ve ikinci yarılarının son 15 dakikalarında rakiplerine adeta gol yağdırdı.
     - ''Cim Bom'' sezonu toplam 64 golle kapatırken, ilk yarıların son 15 dakikasında 15, ikinci yarıların son 15 dakikasında ise 18 gole imza attı.

Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,741 µs