En Sıcak Konular

HİLLARY CLİNTON WEST VİRGİNİA'DA KAZANDI

14 Mayıs 2008 08:40 tsi
 HİLLARY CLİNTON WEST VİRGİNİA'DA KAZANDI ABD'de Kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmayı hedefleyen Demokrat aday adayları arasındaki çekişme sürüyor.

CHARLESTON - ABD'de Kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmayı hedefleyen Demokrat aday adayları arasındaki çekişme sürüyor.
     New York senatörü Hillary Clinton, dün işçi sınıfının yaşadığı West Virginia'da yapılan ön seçimleri "sembolik bir zaferle" kazandı.
     Rakibi Barack Obama'ya bugüne kadarki en kötü yenilgiyi tattırmasına rağmen Clinton, Demokrat Partiden başkan adaylığı için gerekli delege sayısını sağlama açısından Obama'nın oldukça gerisinde bulunuyor.
     West Virginia'daki oyların şimdiye kadar yüzde 70'i sayıldı. Bu oyların yüzde 66'sını Clinton, yüzde 27'sini Obama aldı.

CLİNTON: "SONUNA KADAR YARIŞTAYIM"

WASHİNGTON - ABD'de Demokrat Partinin başkan adayını belirleme sürecinde West Virginia eyaletinde yapılan ön seçimde rakibi Barack Obama'yı bozguna uğratan Hillary Clinton, sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğini vurgularken, genel yarışta Obama'nın oldukça gerisinde giden Clinton'ın artık son kozlarını oynamakta olduğu yorumları yapılıyor.
     Hillary, West Virginia'da oyların yaklaşık yüzde 66'sını kazanırken Obama sadece yüzde 27'de kaldı. Yarıştan çok önce çekilen eski adaylardan John Edwards'a da yüzde 7 oranında oy çıktı.
     Yoksul bir eyalet olan West Virginia'da, nüfusun ezici çoğunluğunu beyazlar, geliri ve eğitim düzeyi düşük çalışan kesimler ve muhafazakarlar oluşturuyor. Benzer yapıdaki eyaletlerde olduğu gibi Clinton burada da Demokrat Parti içinde kendisini tercih eden bu seçmen gruplarının ezici desteğini aldı.
     Ancak West Virginia'daki sonuç genelde delege sayısında Clinton'ın oldukça açık farkla önde giden Obama'nın üstünlüğünü etkilemedi.
     Clinton, West Virginia zaferinin ardından yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, "bazıları benim çekilmem gerektiğini söylüyordu, ama burada halk konuştu. Hiç bu kadar kararlı olmamıştım. En son ana kadar yarıştayım" dedi.
     Hillary Clinton, Kasım ayındaki başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi aday John McCain'i yenebilecek tek Demokrat ismin kendisi olduğunu savunarak, Demokrat Partinin başkan adaylığı için kendisinin desteklenmesini istedi.
     West Virginia ön seçimi başlarken Obama'nın bin 875, Clinton'ın bin 697 delegesi bulunuyordu. West Virginia'dan gelecek delegelerin dağılımı yapıldığında bu farkın yaklaşık 160'a inmesi bekleniyor.



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,387 µs