En Sıcak Konular

14 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi

14 Mayıs 2008 10:10 tsi
14 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak...

1- İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Türkiye ziyareti.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Kraliçe II. Elizabeth Bursa'ya gidecek.
     - Kraliçe II. Elizabeth, Bursa'da tarihi Koza Han'ı ziyaret edecek, onuruna verilen yemeğe katılacak.
     - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defileyi ve ardından Karagöz gösterisini izleyecek olan Kraliçe Elizabeth, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe'yi ziyaret edecek.
     - Kraliçenin eşi Edinburgh Dükü Prens Philip de Fiat-Tofaş fabrikasında incelemelerde bulunacak.
     - Kraliçe II. Elizabeth daha sonra Ankara'ya dönecek.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da toplu açılış ve TOKİ 3046 konut anahtar teslim törenine katılacak.
     - Adana Valiliğini, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Teşkilatını ziyaret edecek olan Erdoğan, Hasan Adalı Lisesi ile Limkon Gıda'nın açılışlarını yapacak.
    
     3- Dünya Çiftçiler Günü.
     - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde, tarım sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Bayraktar, TBMM Başkanı Toptan tarafından da Meclis'te kabul edilecek.
     - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TZOB Başkanı Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle parti genel merkezinde görüşecek.
    
     4- Özürlüler Haftası.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Çubukçu ve beraberindeki heyeti Meclis'te kabul edecek.
    
     5- Meclis Başkanı Toptan, ''17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü'' dolayısıyla TBMM'de yapılacak tansiyon ölçümü etkinliğine ve TBMM Kreşi 5-6 yaş grubunun gösterisi ile sergi açılışına katılacak.
    
     6- NATO Askeri Komite Bahar Toplantıları Brüksel'de başlıyor.
     - Türkiye adına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katıldığı toplantılar 2 gün sürecek.
    
     7- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Temsilciliği ile Kıbrıs'taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefliğine atanan Taye-Brook Zerihoun'u kabul edecek.
    
     8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Ankara'da, ''İnsan Hakları İstişare ve İş Birliği'' toplantısının açılış konuşmasını yapacak.
    
     9- İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği
     Daimi Komitesi İzleme Komitesinin 24'üncü toplantısı, Antalya'da başlayacak. Toplantının açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da katılacak.
    
     10- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Brüksel'deki ''AB-Aday Ülkeler Ekonomi ve Maliye Bakanları Diyaloğu''na katılacak.
    
     11- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen "Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü 3" fuarının açılışını yapacak. Bakan Tüzmen, daha sonra "Tekstil Makineleri Fuarı"nın açılışına katılacak.
    
     12- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Ankara'da, ''Türkiye'de Çocuklar İçin İyi Yönetişim, Koruma ve Adalete Doğru'' projesinin kapanış toplantısına katılacak.
    
     13- Futbol Federasyonunun hazırladığı ''Türkiye Futbolu Kucaklıyor'' projesi, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Turkcell Süper Lig ve Banka Asya 1. Lig kulüpleri başkanlarının katılımıyla Antalya'da kamuoyuna tanıtılacak.
    
     14- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kırşehir Valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek, Sanayi ve Ticaret Odasınca düzenlenen vergi ödül törenine katılacak.
     - Petlas Lastik Fabrikasında incelemelerde bulunacak ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek olan Bakan Unakıtan, Gülen Çocuk Rehabilitasyon Merkezini de hizmete açacak.
    
     15- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, ''ilköğretim öğrencilerine e-posta'' ve ''TTNetVitamin'' projelerinin tanıtım toplantısına katılacak.
     - Yıldırım ayrıca, ''31. IRU Dünya Kongresi, Karayolu Taşımacılığı, Intermodal Sistemler, Yükleme, Boşaltma, İstifleme, Depolama ve Lojistik Endüstrisi Fuarı''nın İstanbul'daki açılış törenine iştirak edecek, Haber 1 ve Memleket Haber'in düzenlediği geleneksel ''Yılın En İyileri'' ödül töreninde bulunacak.
    
     16- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İran'ın başkenti Tahran'daki 2. Asya-Pasifik Ülkeleri Bayındırlık Bakanları Toplantısı'na katılacak.
    
     17- TBMM'den.
     - Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanacak.
     - Genel Kurulda, ''İstihdam Paketi'' olarak adlandırılan, İş Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.
     - Adalet Komisyonunda, Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı, Ticari Sır, Banka Sırrı ve Müşteri Sırrı Hakkındaki Kanun Tasarısı ile Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı görüşülecek.
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanunu Tasarısı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.
     - KİT Komisyonu, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı ile Sümer Halıcılık, El Sanatları Ticaret A.Ş'nin hesaplarını denetleyecek.
     - Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, basın toplantısı düzenleyecek.
    
     18- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Demokrat Partinin iktidara gelişinin 58. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen toplantıda konuşacak.
    
     19- Samsun'dan yola çıkarılan ve Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı'na sunulacak ''Sevgi Bayrağı'', Erzurum'daki tarihi Kongre Binası'nda düzenlenen törenin ardından Erzurum-Erzincan il sınırında Erzincanlı atletlere teslim edilecek.
    
     20- ''Engelli Vatandaşlar için Temsili Askerlik Uygulaması'' kapsamında, Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığında yemin töreni düzenlenecek, Eskişehir'de bir grup engelli ise 1. Hava Kuvveti Komutanlığında temsili askerlik yapacak.
    
     21- Hava Harp Okulu Bilim Şenliği ile Okul Kültür Sitesi'nin açılışı İstanbul'da gerçekleştiriliyor.
    
     22- Hazine Müsteşarlığı, 2 Temmuz 2008 ve 16 Temmuz 2008 vadeli senetlere ilişkin iki ayrı geri alım ihalesi yapacak.
    
     23- Toplantı...Konferans...Ziyaret
     - Makedonya Devlet Bakanı Gligor Taşkoviç, Manisa Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek.
     - İş dünyasının geleceğine yön verecek konuların ve yeniliklerin konuşulacağı Türkiye'nin önemli fikir liderlik platformu THEBOX Konferansı İstanbul'da, düşünür Jacques Attali'nin katılımıyla gerçekleştirilecek.
     - Türkiye ile Suriye arasında yürütülen işbirliği programı kapsamında Ortak İzleme ve Yönlendirme Komitesince kabul edilen 11 projeyle ilgili sözleşme, Gaziantep Valiliğinde törenle imzalanacak.
     - Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Rize'nin Güneysu ilçesinde yaptırılacak olan Türk Kızılayı Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin temel atma törenine katılacak.
     - Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, üniversitenin Kültür Sanat ve Spor Şenliği hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı yapacak.
    
     24- Kurumlar vergisi Türkiye rekortmenleri.
     - Türk Telekom, 820,8 milyon YTL'lik vergi ile ülkenin en fazla vergi ödeyecek kurumu oldu.
     - Telekomu, Ziraat ve Akbankın izlediği rekortmenler listesinde ilk 25'in 12'sini, ilk 100'ün ise 23'ünü bankalar oluşturdu.
    
     25- Atatürk'ün Samsun'a Çıkışı.
     - Büyük Önder'in kurtuluş mücadelesini başlatmak için Bandırma Vapuru ile geldiği Samsun'da ilk ayak bastığı yer olan ''Tütün İskelesi'' yeniden düzenleniyor.
     - O dönem tek ayakta kalan iskele olan ''Tütün İskelesi'', Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine yetiştirilmeye çalışılıyor.
    
     26- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek.
    
     27- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2007-2008 sezonu şampiyonu belli oluyor.
     - Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki play-off final serisindeki beşinci ve son maç Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak.
    
     28- Futbolda 50. UEFA Kupası final maçında, İngiltere'nin Manchester kentinde Rusya'nın Zenit Saint Petersburg ile İskoçya'nın Glasgow Rangers takımları karşı karşıya gelecek.
    
     29- TFF 3. Lig Play Off maçlarının kuraları Trabzon'da çekiliyor.
    
     30- Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.
    
     31- 2007 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni kazananlar, Olimpiyatevi'nde düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.
    
     32- 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcuları, Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri'nde kampa girecek.
     - Serbest Güreş Milli Takım sporcularının İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Sporcu Sağlık Merkezi'ndeki sağlık testleri başlayacak.
    
     33- Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar:
     - ''İzmir, Universiade 2005'te kazandığı tesislerle dünya spor kenti haline geldi.''
     - ''Haziran ayında faaliyete geçecek il spor merkezlerimizi çok geniş tutup, gençlerimize spor alışkanlığını kazandırmak istiyoruz.''
    
     34- Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ardından.
     - Geride kalan sezonda serbest vuruşlardan toplam 19 gol atıldı.
     - Sivasspor 5, Beşiktaş ise 4 kezle, serbest vuruşlardan en çok gol atan takımlar oldu.
     - Sivassporlu Mohamed Ali Kurtuluş 4, Beşiktaşlı Tello 3 serbest vuruş golü attı.
    
     35- Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ardından.
     - Geride kalan sezonda bir maçta en çok golü, Kasımpaşa
     maçında 4 kez fileleri havalandıran Sivassporlu Cvetkov attı.
     - Ligde ayrıca 9 futbolcu bir maçta 3'er kez gol sevinci yaşadı.
     - Şampiyon Galatasaray'dan Nonda, Hakan Şükür ve Arda, ''hat-trick'' yapan oyuncular arasında yer aldı.
    
     36- Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ardından.
     - Geride kalan sezonda takımların cezaları nedeniyle toplam 14 maç seyircisiz, 1 maç da tarafsız sahada oynandı.
     - Galatasaray 6, Trabzonspor 5, Bursaspor 2, Beşiktaş da 1 kez seyircisinden yoksun mücadele ederken, Beşiktaş ayrıca 1 maçını da tarafsız sahada yaptı.
     - Galatasaray'ın cezası nedeniyle Beşiktaş maçı seyircisiz oynandı ve Türk futbol tarihinde ilk kez bir derbi karşılaşmayı taraftarlar statta izleyemedi.
    
     37- Galatasaray'ın istikrar abidesi Servet Çetin.
     - Sarı-kırmızılı futbolcu, geride kalan sezonda 33 maçta forma giyip, toplam 2 bin 964 dakika sahada kaldı.
     - ''Cim Bom''da Servet'i 30'ar maçta toplam 2 bin 402 dakika oynayan Arda, 2 bin 124 dakika oynayan Ümit ve 2 bin 37 dakika sahada kalan Barış izledi.
    
     38- Fenerbahçe'nin gol raporu...
     - 2007-2008 sezonunun ilk yarısında en çok golü maçların ilk 15 dakikalık zaman dilimi içinde atan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda en çok golü son 15 dakikaya sığdırdı.
     - İlk yarıda kalesinde en çok golü (5) ilk 15 dakikalık bölümde gören sarı-lacivertliler, ikinci yarıda yine en çok golü (6) son 15 dakikalarda yedi.

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,533 µs