En Sıcak Konular

ÇİÇEK: TERÖRLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

12 Mayıs 2008 21:54 tsi
 ÇİÇEK: TERÖRLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ Hükümet Sözcüsü Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ANKARA - Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''başta komşu ülkeler olmak üzere terörle mücadele konusunda işbirliği yapılabilecek kim varsa, kimler varsa bu konuda işbirliği yapmaya çalışıyoruz'' dedi.
     Bakan Çiçek, Merkez Bankası (MB) ile Hükümet arasında söylendiği anlamda herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirterek, herkesin görevi, sorumluluğu ve yetkisinin belli olduğunu bildirdi.
     Hükümet Sözcüsü Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamada, bazı kanun tasarılarını ele aldıklarını, MB ile ilgili de değerlendirmeler yapıldığını kaydetti, ilgili kanun gereğince MB Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da Bakanlar Kurulu'na ekonomi konusunda sunuş yaptığını bildirdi.
     Dünyada ekonomik bir kriz yaşandığını ifade eden Bakan Çiçek, şunları söyledi:
     "Bugün, Merkez Bankası uluslararası gelişmeler, Türkiye ekonomisine yansımaları, Türkiye'deki finansal istikrar, enflasyon gelişmeleri, para politikası ve Türkiye'nin ekonomik görünümüyle ilgili olarak çok kapsamlı bir sunum yapmış, Sayın Bakanlar da fikirlerini söylemiştir.
     Türkiye, köklü reformlar sebebiyle dünyadaki olumsuz gelişmelerden en az etkilenen ülkelerin başında gelmektedir. Bu süreç soğukkanlı bir şekilde sürdürülmelidir. Ekonomik ve mali politikalara kararlılıkla devam etmemiz gerektiği ortadadır. Konunun yakinen takip edilmesi, göstergelerin mercek altında tutulması ve sık sık dış ve iç dünyadaki gelişmeler de dikkate alınarak değerlendirme yapılması bu sürecin en az zararla atlatılması açısından önemlidir."
     Bakan Çiçek, gazetecilerin sorularını yanıtlarken ''toplantıda, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili siyasi belirsizliğin, ekonomiye etkisiyle ilgili bir değerlendirme olup olmadığı'' sorusuna, "Hayır, kapatma davasıyla ilgili olarak bugün Merkez Bankası bir değerlendirme yapmadı, ancak bilinen bir unsur var; ekonomik istikrar siyasi istikrarla beraber olmadığı zaman bir kısım olumsuz etkilenmelerin olduğunu, hepimiz, yaşadığımız süreç içinde geçmişte biliyoruz" yanıtını verdi.
     Çiçek, İran'ın terör örgütü PKK'nın bir başka koluyla mücadele ettiğini ifade eden bir gazetecinin, ''İran ile Türkiye arasında ortak bir çalışma söz konusu mu?'' sorusunu ise "Bu iş nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gitme noktasında, her defasında hem biz hem ilgili makamlar açıklamalarda bulunmuşlardır. Dolayısıyla şu an, sizin tarafınızdan bilinse de bilinmese de çok yönlü olarak terörle mücadele konusunda çalışmalar var. Bunların bir kısmı size aksediyor, bir kısmı da aksetmiyor. Dolayısıyla başta komşu ülkeler olmak üzere terörle mücadele konusunda işbirliği yapılabilecek kim varsa, kimler varsa bu konuda işbirliği yapmaya çalışıyoruz" şeklinde yanıtladı.
     Bakan Çiçek, ''Merkez Bankasının Başkanı'na yönelik eleştiriler oldu. Merkez Bankasının Özel konumu, Sayın Başkan'ın pozisyonu dikkate alındığında bir değişiklik var mı? Toplantıda bunu konuştunuz mu?'' sorusu üzerine şöyle konuştu:
     ''Hayır hayır, herkes kendi görevini yapıyor. Merkez Bankası'nın konumu belli, Sayın Başkan'ın konumu belli. O görevini yapıyor. Biz Hükümet olarak görevimizi yapıyoruz. Zaman zaman fikirlerimiz farklı olabilir, ama bu illa da bir ayrışma bir karşılıklı duruş anlamına gelmez. Benim de en çok garibime giden husus şudur; bir taraftan fikir özgürlüğü istiyoruz, 'herkes düşündüğünü açıkça söylesin' diyoruz. Özellikle bir kurul halinde yapılan çalışmalarda bir konu gündeme gelir, biri bir şey söyler, bir başkası başka bir şey söyler. Ertesi gün o kurulda çatışma, bir ayrışma, 'o onu dedi, bu bunu dedi' tarzında, adeta insanları konuştuğuna pişman eden bir tavrın içine giriyoruz. Bu çok doğru birşey değil. Tabiatıyla hem ekonomide hem başka alanlarda insanlar farklı şeyleri söyleyebilir, ama sonuçta bir karara varıldıktan sonra o hepimizin kararıdır."
     Bakan Çiçek, bir soru üzerine faiz artırımı konusunun gündeme gelmediğini dile getirdi. Zaten bu tür konularda açıklama yapamayacağını dile getiren Bakan Çiçek, ''ekonomik konular doğrudan doğruya Merkez Bankasının işidir. Şimdi ben onun yerine buradan açıklama yaparsam, doğru iş yapmış olmam. Bu konularda bir açıklama gerekiyorsa, para politikalarıyla ilgili Merkez Bankası zaten açıklama yapıyor'' dedi.
     MB ile geçmişte yaşanan bazı tartışmaların ifade edilmesi üzerine de Bakan Çiçek, ''Bugünü yaşıyoruz. 12 Mayıs itibariyle bir tartışma var mı, gazetelerde okumadım, burada da görmedim. Dolayısıyla geriye dönük zaman zaman farklı fikirler olabilir, bu illa da tartışma anlamına mıdır, yoksa herkesin fikir beyanı mıdır, o ayrı bir konu. Ama bugün itibariyle bu söylediğiniz hususların hiç biri varit değil'' diye konuştu.


Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,916 µs