En Sıcak Konular

LİGDEN İLGİNÇ NOTLAR

12 Mayıs 2008 19:18 tsi
LİGDEN İLGİNÇ NOTLAR Turkcell Süper Lig'de bu sezon en fazla liderlik koltuğunda oturan takım şampiyon Galatasaray'dı.

ANKARA - Turkcell Süper Lig'de bu sezon en fazla liderlik koltuğunda oturan takım şampiyon Galatasaray'dı.
Tam 21 hafta zirvede kalan Galatasaray'ın yanısıra, 2. Fenerbahçe ve ilk yarıyı averajla lider tamamlayan 4. Sivasspor 5'er, lig üçüncüsü Beşiktaş da 3 hafta süreyle zirve keyfi yaşadı.
Toplam 59 (hafta başına 1.74 ortalama) kırmızı ve 1379 da (maç başına 4.51, hafta başına 40.56 ortalama) sarı kartın gösterildiği bu sezonun en centilmen takımı Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekibin futbolcuları yalnızca 1 kırmızı ve 56 sarı kartla cezalandırıldı.
34 hafta süren bu sezonda futbolcularına toplam 8 kırmızı, 64 de sarı kart çıkan Beşiktaş, en hırçın takım, sezon içinde 2 kırmızı kart gören tek futbolcu olan bu takımdan İbrahim Toraman da en hırçın futbolcu olarak dikkati çekti.

786 GOL ATILDI

2007-2008 sezonunda 306 maçta toplam 786 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.57, hafta başına düşen gol sayısı da 23.12 olarak gerçekleşti.
36 golle 20. haftasında bu sezonun en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde, en farklı skorlu galibiyeti, 5. haftada Galatasaray, Konyaspor'u İstanbul'da 6-0 yenerek elde etti. Ligin 21. haftasında 6-3'lük Galatasaray-Vestel Manisaspor maçı, 9 golle sezonun en çok gol atılan karşılaşması oldu.
2007-2008 sezonunun gol krallığını, Fenerbahçeli Semih 17 golle elde etti.

34 TEKNİK ADAM GÖREV YAPTI

2007-2008 sezonu boyunca toplam 34 teknik direktör görev yaptı.
Ligde bu sezon 17. şampiyonluğunu elde eden Galatasaray, Alman teknik adam Karl Heinz Feldkamp ile başladığı sezonu Cevat Güler ile tamamlarken, sarı-kırmızı ekibin yanısıra Bursaspor, Denizlispor, Ankaragücü ve Trabzonspor yönetimleri, takımı 2 ayrı teknik direktöre emanet etti.
Toplam 34 teknik direktörün görev yaptığı sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sivasspor ve Kayserispor hiç teknik direktör değişikliğine gitmezlerken, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor ise 4'er kez teknik adam değiştirerek en fazla teknik direktör değiştiren takımlar olarak dikkati çektiler.

EN ÇOK AYDINUS DÜDÜK ÇALDI 

Turkcell Süper Lig'de yapılan 306 maçta, 35 hakem görev yaptı. En fazla görev verilen hakem, 19 maçla Fırat Aydınus oldu.
34 haftalık sezonda, 19 maç yöneten Fırat Aydınus'u,18'er maçla Cüneyt Çakır, M. Kamil Abitoğlu ve Yunus Yıldırım izledi.
Bu sezon en az görev alan hakemler ise 1'er kezle Cüneyt Bakıroğlu, M. İlker Coşkun, Taner Gizlenci ve Yıldıray Arslan oldu.
Bu sezon ilk kez Turkcell Süper Lig hakemi kategorisine yükselen Cemil Şensöz, Sinan Cem İyihuylu ve Mete Kalkavan ise ligde maç yönetme şansı yakalayamadı.
Hakemler arasında toplamda kart rekortmeni ise 17 maçta, 87 sarı, 6 da kırmızı olmak üzere toplam 93 kartla Hüseyin Göçek oldu.



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,597 µs