En Sıcak Konular

TÜRK TELEKOM'DA ARZ 1.9 MİLYAR DOLAR

12 Mayıs 2008 12:54 tsi
TÜRK TELEKOM'DA ARZ 1.9 MİLYAR DOLAR Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom'daki yüzde 15 Hazine hissesinin halka arzında, toplam halka arz büyüklüğünün '1,9 milyar ABD Doları' düzeyinde gerçekleştiğini bildirdi.

ANKARA - Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom'daki yüzde 15 Hazine hissesinin halka arzında, toplam halka arz büyüklüğünün '1,9 milyar ABD Doları' düzeyinde gerçekleştiğini bildirdi.
     Kilci, kesin talep sonuçlarınını değerlendirilmesiyle yurt içi yatırımcılara ayrılan payın yüzde 35'ten yüzde 40'a yükseltildiğini, yurt dışı yatırımcılara ayrılan payın ise yüzde 60'a çekildiğini açıkladı.
     Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci, halka arz sonuçlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, yurt içi yatırımcılardan '4,6 milyar YTL', yurt dışı yatırımcılardan ise '6,3 milyar YTL' talep toplandığını bildirdi.
     Kilci, buna göre kesin talep sürecinde; yurt içi yatırımcılardan bu gruba ayrılan hisselerin 4,7 katı, yurt dışı yatırımcılardan ise 4,3 katı talep alındığını belirtti.
     Kilci, toplam halka arz büyüklüğünün 1,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleştiğini, bunun 1 milyar 150 milyon dolarlık kısmının yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara tahsis edildiğini kaydetti.
     Kilci bu arada, 1 YTL nominal değerli hissenin satış fiyat aralığının daha önce ''3,90-4,70 YTL'' olarak tespit edildiğini anımsatırken, satış fiyatının 4,60 YTL olarak belirlendiği bildirdi.
     Özelleştirme İdaresi Başkanı, Türk Telekom hisselerinin halka arzında, özellikle yabancı yatırımcılar tarafından gösterilen ilginin; tüm global piyasaları etkisi altına alan istikrarsızlık ortamında, Türkiye'ye yönelik bir 'güvenoyu' olarak nitelendirilebileceğini söyledi.
     Kilci, ek satış hakkına yönelik soru üzerine, bu işlemde ek satış hakkını kullanmadıklarını, bu durumun, tamamen talep karşısında fiyatlandırmayla birlikte yapılan teknik değerlendirmenin sonucu alınan bir karar olduğunu söyledi.
     Kilci, Türk Telekom'un halka arz işlemi çerçevesinde, özellikle yabancı yatırımcılar tarafından gösterilen ilgi ve elde edilen başarının, gelişmiş piyasalarda başlayan ve ardından da tüm global piyasaları etkisi altına alan istikrarsızlık ortamında, Türkiye'ye yönelik bir ''güvenoyu'' olarak nitelendirilmesinin yanlış olmayacağını söyledi.
     Kilci, toplam halka arz büyüklüğünün 1,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini ve bunun 1,15 milyar dolarlık kısmını, yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcıların oluşturduğunu bildirdi.
     Kilci ayrıca, halka arz sonuçlarının bu sabah itibariyle SPK ve İMKB'ye bildirildiğini ve 13 Mayısta İMKB Yönetim Kurulu işlem görme onayının alınmasının hedeflendiğini, şirket hisselerinin ise 15 Mayıs 2008 tarihinde ''TTKOM'' sembolü ile İMKB'de işlem görmeye başlamasının planlandığını vurguladı.
     Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany da ''Dünyadaki en büyük şirketlerden biri olma yolunda, Türk Telekom için hep birlikte çaba sarf etmemiz lazım'' dedi.
     Bir gazetecinin, Türk Telekomdaki 'kontrol hakkının Kasım 2008'de sona ereceği ve bu süreç içinde Türk Telekom kontrol hakkının devri konusunda çalışma olup olmadığı' şeklindeki sorusu üzerine Doany, böyle bir devrin söz konusu olmadığını söyledi.

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,299 µs