En Sıcak Konular

İNGİLTERE KRALİÇESİ YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR

12 Mayıs 2008 17:12 tsi
İNGİLTERE KRALİÇESİ YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile resmi ziyaret için yarın Türkiye'ye geliyor.

ANKARA - İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile resmi ziyaret için yarın Türkiye'ye geliyor.
     Çankaya Köşkü ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, II. Elizabeth ve eşi Prens Philip, yarın öğleden sonra Esenboğa Havalimanı'na inecekler. Havalimanından Anıtkabir'e geçecek olan Kraliçe II. Elizabeth'i, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.
     Tören, Mart ayında tadilata alınan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün günlük çalışma ve kabullerini yürüttüğü Hizmet Binası'nın önündeki tören alanında yapılacak.
     Resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kraliçe II. Elizabet ve eşleri yaklaşık 25 dakika baş başa görüşecekler.
     Kraliçe II. Elizabeth, 14 Mayısta Bursa, 15 Mayısta da İstanbul'a günlük ziyaretler yapacak.
     İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşi, ziyaretin son günü olan 16 Mayısta Çankaya Köşkü'ne giderek Atatürk Müze Köşkü'nü gezecek ve Cumhurbaşkanı Gül ile eşine veda edecek.
     İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinde verilecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı resepsiyona katılacak olan Kraliçe ve eşinin, öğleden sonra Türkiye'den ayrılması bekleniyor.
     İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in son dönemde her yıl iki yurt dışı gezisi gerçekleştirdiğini belirten yetkililer, Türkiye ziyaretinin 2008'in ilk gezisi olacağını kaydettiler. Kraliçe'nin Türkiye ziyaretini, İngiltere ile Türkiye arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda yürütülen ikili ilişkilerin doğal bir sonucu olarak değerlendiren yetkililer, ziyareti ''çok önemli'' olarak niteliyorlar.

Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,245 µs