En Sıcak Konular

DEPREMDE ÇÖKEN 8 OKULUN ENKAZI ALTINDA YÜZLERCE ÖĞRENCİ KALDI

12 Mayıs 2008 17:58 tsi
DEPREMDE ÇÖKEN 8 OKULUN ENKAZI ALTINDA YÜZLERCE ÖĞRENCİ KALDI Depremin merkez üssünün bulunduğu Sichuan eyaletindeki yerleşim bölgelerinde 8 okul binasının sarsıntı nedeniyle çöktüğü, yüzlerce çocuk ve öğretmenin enkaz altında kaldığı bildiriliyor.

PEKİN - Çin'in güneybatısında, okulların ve işyerlerinin dolu olduğu gündüz saatlerinde meydana gelen çok şiddetli depremde, en az 6 yerleşim bölgesindeki hastane, okul, yurt ve fabrika binaları yıkıldı, ilk belirlemelere göre binlerce kişi hayatını kaybetti.
     Depremin merkez üssünün bulunduğu Sichuan eyaletindeki yerleşim bölgelerinde 8 okul binasının sarsıntı nedeniyle çöktüğü, yüzlerce çocuk ve öğretmenin enkaz altında kaldığı bildiriliyor.
     Sichuan eyaletindeki Beichuan ilçesinde, binaların yüzde 80'inin yıkıldığı, 3 bin ile 5 bin arasında kişinin öldüğü tahmin edilen ilçede, en az 10 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
     Sichuan'daki Shifang'da bulunan 2 kimya tesisinin çökmesi sonucu, yüzlerce kişinin yıkıntıların altında kaldığı, yıkılan tesislerden, 80 tondan fazla sıvı amonyağın sızdığı bildirildi.
     Yetkililer, ölü sayısının hızla artmasından endişe edildiğini, kurtarma ekiplerinin, depremden en çok etkilenen bölgelere ulaşmaya çalıştığını kaydetti. Depremin merkez üssü yakınlarındaki bölgelerde telefon hatlarının kesik olduğu belirtiliyor.
     10 milyon nüfuslu eyalet başkenti Chengdu'da, resmi rakamlara göre 45 kişi öldü, 58'i ağır olmak üzere 600 kişi yaralandı.

SİCHUAN EYALETİNDE 7 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Çin'in Sichuan eyaletindeki depremde 7 bini aşkın kişinin öldüğü bildirildi.
     Yeni Çin Haber Ajansı, yerel yetkililere dayanarak, ülkenin güneybatısında yer alan bu eyaletteki ölü sayısının 7 bin 651 olduğunu duyurdu.
     Eyalette Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Wolong Panda Koruma ve Araştırma Merkezi ile tüm bağlantı kesildi.
     Sichuan Ormancılık İdaresi yetkilileri, Yeni Çin Haber Ajansına yaptıkları açıklamada, merkezden haber alınamadığını söylediler.
     Bu merkezde soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan pandalardan 130 tane, koruma bölgesinde de 150 tane yaşıyor.
     Kurtarma çalışmalarını yerinde izlemek için bölgeye giden Çin Başbakanı Ven Ciabao, Danjiangyan şehrine ulaştı.
     Başbakan, hükümetin ve Çin Komünist Partisi'nin tüm birimlerinin kurtarma çalışmalarının ön cephesinde olacağını kaydetti.
     Yolda meydana gelen hasardan dolayı kurtarma ekipleri Vençuan ilçesine ulaşamadı. Çin Merkezi Televizyonu CCTV, durumu gözlemek için askeri helikopterlerin ilçeye gittiğini duyurdu.
     Devlet Felaketle Mücadele Komisyonu ikinci derece acil müdahale planını uygulamaya koydu.
     Çin Deprem Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Sichuan'da meydana gelen depremden 7 dakika sonra başkent Pekin'de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki sarsıntının bağımsız bir deprem olmadığını, Sichuan'daki deprem tarafından tetiklendiğini açıkladı.



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,839 µs