En Sıcak Konular

ŞAMPİYONLUĞUN SIRRI YABANCIDA DEĞİL

12 Mayıs 2008 12:11 tsi
ŞAMPİYONLUĞUN SIRRI YABANCIDA DEĞİL Turkcell Süper Lig'de yabancı oyuncularından ezeli rakiplerine oranla daha az faydalanan Galatasaray, sezonu şampiyon olarak tamamlarken, sırtını çoğunlukla yabancı oyuncularına dayayan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a da 6 puan fark attı.

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de yabancı oyuncularından ezeli rakiplerine oranla daha az faydalanan Galatasaray, sezonu şampiyon olarak tamamlarken, sırtını çoğunlukla yabancı oyuncularına dayayan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a da 6 puan fark attı.
     Elde ettiği başarıyla ''Şampiyonluğun sırrı yabancıda değil'' dedirten ''Cim bom'', bu sezon yabancı oyunculardan çeşitli nedenlerle bir türlü istediği performansı alamazken, Türk oyuncularının ''Ekip ruhu''nu sahaya yansıtması ve özellikle son haftalardaki yüksek performansıyla mutlu sona ulaştı.
     Bu sezonun en önemli transferlerinden Linderoth'u daha yolun başında sakatlık nedeniyle kaybeden Galatasaray'da, Bouzid ve Carrusca yeterli gözükmeyip çoğu maçta 18 kişilik kadroya dahi giremediler. Devre arasında Roma'dan kiralık olarak alınan Barusso, sadece 2 maçta oynayıp 99 dakika sahada kalırken, en faydalı oyuncu da sadece 16 maçta ilk 11'de forma giyip 11 gole ulaşan Nonda oldu.
     Sarı-kırmızılı ekibin büyük ümitlerle sezon başında Bundesliga'dan transfer ettiği Lincoln de sakatlıklar, formsuzluğu ve cezalar nedeniyle sadece 19 maçta oynayabilirken, 5 gol kaydetti.
     Galatasaray'da bu sezon forma giyen 7 oyuncu, 87 maçta oynarken, sahada toplam 6 bin 36 dakika kalabildiler. ''Cim bom''da Türk oyuncular ise 27 bin 624 dakika forma giydi.
     Sezonu Galatasaray'ın 6 puan gerisinde 3'lü averaj sonunda ikinci kapatan Fenerbahçe'de ise toplam 8 yabancı oyuncu 13 bin 504 dakika forma giydi.
     Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Beşiktaş'ta, 9 yabancı oyuncu toplam 9 bin 504 dakika oynadı.
     Sezonu şampiyon olarak ve 64 golle tamamlayan Galatasaray'ın gollerinin sadece 17'sini (Yüzde 26.56) yabancı oyuncular kaydetti.
     Beşiktaş ve Fenerbahçe'de ise bunun tam tersi bir görüntü ortaya çıkarken, Beşiktaş'ın attığı 58 golün 34'ünü (Yüzde 58.6), Fenerbahçe'nin 72 golünün 41'ini (Yüzde 56.94) yabancı oyuncular attı.

Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,274 µs