En Sıcak Konular

PAÇACI: KENDİLERİ DE KAPATILMAYI KABUL ETMİŞ DURUMDALAR

11 Mayıs 2008 17:48 tsi
PAÇACI: KENDİLERİ DE KAPATILMAYI KABUL ETMİŞ DURUMDALAR MHP Genel Sekreteri Paçacı, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Öyle görüyorum ki kendileri de kapatılmayı kabul etmiş durumdalar'' dedi.

MALATYA - MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Öyle görüyorum ki kendileri de kapatılmayı kabul etmiş durumdalar'' dedi.
     Cihan Paçacı, MHP Malatya Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AB ile ilişkilerde çok fazla taviz verildiğini, bundan önceki hükümetlerin de AB'ye sıcak baktığını, ancak ilk kez MHP'nin ''onurlu üyelik'' ifadesini kullandığını savundu.
Cihan Paçacı, şöyle devam etti:
     ''Bu memleketin yüzde 99.5'i Müslümandır. Laiklik, İslamiyet'in de bir teminatıdır. İnancın da bir teminatıdır. Ama laikliği dinsizlik gibi algılayıp böyle takdim ederseniz, o zaman yanlış yaparsınız. Bugün karşılaştığımız mesele ne hukuki ne siyasi bir mücadeledir. Bugünkü mücadele, Cumhuriyetin temel değerleri, ilkeleri ve kuruluş felsefesine karşı problemli olanlarla, onun yanında olmanın mücadelesidir. MHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine sıkı sıkıya bağlıdır ve onu da ilelebet koruyacak güce sahiptir.''

-AK PARTİ HAKKINDAKİ KAPATMA DAVASI-

     AK Parti hakkındaki kapatma davasına da değinen Paçacı, ''Öyle görüyorum ki kendileri de kapatılmayı kabul etmiş durumdalar. AB ve ABD'ye umut bağladılar. Oradan sürekli tazyik yaptırmaya çalışıyorlar. Ama nafile, Anayasa Mahkemesi en doğru kararı verecektir. Ne olursa olsun, herkes de buna saygı duymak zorundadır'' diye konuştu.
MHP'nin başörtüsü konusunda ''AK Parti'yi tuzağa düşürdüğü'' söylemleri bulunduğunu belirten Paçacı, ''MHP'nin, AK Parti'yi tuzağa düşürdüğü söyleniyor. Ben de diyorum ki 70 milletvekiliyle, 340 küsur milletvekili olan bir siyasi partiyi tuzağa düşürebiliyorsam sen bu işi bırak git, bu memleketi idare edemezsin'' dedi.
     AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından, 82 yıllık süreçte sahip olunan borcun iki katın üzerine çıktığını öne süren Paçacı, şunları kaydetti:
     ''Ekonomik durum çok kötü. Bu kötü durum yeni zuhur etmedi. Biz her defasında ikaz ettik, ama dinleyen olmadı. Borçlanma devam etti. Başbakan Erdoğan, '80 yılda yapılmayanı yaptık' diyor. 'Nereden nereye' diyor. Erdoğan'ın iktidara geldiği güne kadar, Türkiye'nin toplam iç ve dış borcu 221 milyar dolardı. 5 yılda Türkiye'yi 244 milyar dolar daha borçlandırdılar.''



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,234 µs