En Sıcak Konular

KUTAN: TÜRKİYE, DIŞA BAĞIMLI HALE GELİYOR

11 Mayıs 2008 19:42 tsi
KUTAN: TÜRKİYE, DIŞA BAĞIMLI HALE GELİYOR Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Türkiye, her geçen gün dışa bağımlı hale geliyor'' dedi.

TEKİRDAĞ - Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Türkiye, her geçen gün dışa bağımlı hale geliyor'' dedi.Kutan, Yeni Sanayi Sitesi Yeni Salon'da yapılan Saadet Partisi Tekirdağ İl Örgütü 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kendisine ait dış politikası olmadığını iddia etti.
AK Parti iktidarıyla, Türk dış politikasının ABD güdümüne girdiğini öne süren Kutan, ''Türkiye, her geçen gün dışa bağımlı hale geliyor. Ülkemiz, dışarıya bağlı politika uyguladığı için başarısız oluyor. ABD politikasının asıl hedefi petrol ve doğal gaz değil, milli ahlak ve İslam'ı çökertmektir'' diye konuştu.
Türkiye'de uygulanan yanlış politikalar nedeniyle çiftçilerin çok zor durumda olduğunu da ileri süren Kutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Trakya'da ayçiçeği ve buğday eskiden en çok ekilen tarım ürünleriydi. Ancak şu anda iktidarın tarım konusundaki yanlış çalışmaları nedeniyle çiftçiler perişan halde. Son dönemde gübreye yüzde 100 zam yapıldı. Dünyanın en pahalı mazotu bizim ülkemizde satılıyor.''
Recai Kutan, Türkiye'de ekonomik göstergelerin kötüye gittiğini savunurken, 64 milyar dolar dış ticaret açığıyla dünyanın en yüksek faizlerinin Türkiye'de uygulandığını öne sürdü.
Asgari ücrete yapılan zammın da çok düşük olduğunu ifade eden Kutan, ''Asgari ücret 419 YTL'den, 435 YTL'ye yükseltildi. Verilen zammı güne bölersek, 4 kişilik bir ailenin simit almasına bile yetmeyecek bir para ortaya çıkıyor. Bu da demek oluyor ki Erdoğan'ın çay simit hesabı tutmuyor'' dedi.
Tek listeyle gidilen seçimler sonucunda, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay oldu.


Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,625 µs