En Sıcak Konular

BEYRUT'UN MERKEZİ ORDUNUN DENETİMİNDE

11 Mayıs 2008 19:04 tsi
BEYRUT'UN MERKEZİ ORDUNUN DENETİMİNDE Lübnan'da başkent Beyrut'un merkezi, Hizbullah militanlarının çekilmesinden sonra tamamen ordunun denetimine girdi.

BEYRUT - Lübnan'da başkent Beyrut'un merkezi, Hizbullah militanlarının çekilmesinden sonra tamamen ordunun denetimine girdi.
     Hizbullah ile güvenlik güçleri arasında gerginlik sürerken, Hizbullah ve Emel örgütünün silahlı militanlarını dün Beyrut sokaklarından çekmesinin ardından, özellikle kentin Müslüman kesiminde askerler kontrolü ele aldı. Askerler Beyrut kent merkezinde de denetimi ele geçirdi.
     Beyrut'u havalimanına bağlayan bütün yollarda ise Hizbullah militanlarının eylemi devam ediyor.
     Hizbullah'ın kenti havalimanına bağlayan bütün yollara kum dökerek oluşturduğu bariyerler yerine dururken, eylemlerine devam eden Hizbullah ve Emel örgütü, bütün istekleri tam olarak karşılanıncaya kadar havalimanını trafiğe kapatacaklarını belirtiyor.
     Bu arada, ülkenin kuzeyindeki Trablusşam kentinde dün gece iktidar ve muhalefet taraftarları arasında başlayan çatışmalar bugün öğle saatlerinde ordu birliklerince kontrol altına alındı. Buradaki silahlı çatışmalar sırasında bir kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve çok sayıda dükkanın ateşe verildiği belirtiliyor.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

     Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneydoğusundaki dürzilerin çoğunlukta bulunduğu bölgelerde iktidar ve muhalefet yanlıları arasında şiddetli çatışmalar meydana geliyor.
     Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, Aley bölgesinde özellikle Şueyfat, Aaytat ve Baysur köyleri olmak üzere birçok yerleşim yerinde otomatik silah ve şiddetli patlama sesleri duyuluyor.
     Şiddet olaylarına tepki gösteren rakip dürzi liderler Velid Canbolad ve Talal Arslan, yandaşlarına silahlarını bırakmaları çağrısı yaparken, iktidardaki Suriye karşıtı çoğunluğun liderlerinden Canbolad, Lübnan televizyonunda yaptığı konuşmada, yıkımın durmasının başkent için çok önemli olduğunu söyledi.
     Canbolad, Şam ve Tahran tarafından desteklenen muhalefetin müttefiki Arslan'a, çatışmaların meydana geldiği bölgeleri, ordunun denetimine vermesi çağrısı yaptı.
     Arslan da televizyonda yaptığı açıklamada, tüm muhalif militanları itidale ve derhal ateşkese çağırdığını belirterek, Genelkurmay Başkanı General Mişel Süleyman'ı ordunun, bölgenin kontrolünü ele alması için davet edeceğini kaydetti.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

     Lübnan krizini görüşmek için acilen toplanan Arap Birliği dışişleri bakanları, Lübnan'da çatışan tarafları acilen ateşkes yapmaya çağırdı.
     Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Hilli, dışişleri bakanlarının Lübnan'da bombalama ve çatışmaların durmasını, sokaklardan silahlı adamların çekilmesini ve ordunun buralara yerleşmesinin sağlanmasını istedikleri belirtti.
     Arap Birliği örgütü, Lübnan'a heyet gönderecek.

 



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    147,891 µs