En Sıcak Konular

BAYKAL: DEMOKRASİ UKALALIĞI YAPIYORLAR

11 Mayıs 2008 15:32 tsi
BAYKAL: DEMOKRASİ UKALALIĞI YAPIYORLAR Baykal, yurt dışından partisine yönelik eleştirilerin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, bunun aslında CHP'nin problemi olmadığını, AB'nin Türkiye ile ilişkilerinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "AB adına ortaya çıkan, buralara gelip konuşmalar yapan kişilere bakarak söylüyorum, maalesef o insanlar Türkiye ile ilişkilerini doğru bir Türkiye algılaması üzerine kuramadılar. Onlar Türkiye'yi AKP olarak algıladılar" dedi.
     Baykal, yurt dışından partisine yönelik eleştirilerin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, bunun aslında CHP'nin problemi olmadığını, AB'nin Türkiye ile ilişkilerinin sorgulanması gerektiğini belirtti.
     Bu kişilerin AK Parti'den çok memnun olduklarını ifade eden Baykal, "Türkiye'nin AB politikasını en iyi kavrayan, ona en yapıcı katkıyı getiren, demokratikleşme sorununu, hukuk devleti ve AB standartlarının yaygınlaştırılması konusunda bilinçli çaba gösteren bir parti olmanın ötesinde başka bazı özellikleri, kullanılabilirlikleri dolayısıyla maalesef AB, AKP'yi ideal Türkiye partneri olarak gördü, çok angaje oldular, çok kaynaştılar, çok bütünleştiler. Bunda da sakınca görmediler" dedi.
     "AB adına konuşan o bilinen isimler AKP'den çok AKP'ci haline gelmişlerdir. Kraldan çok kralcı haline gelmişlerdir. AKP adına Türkiye ile kavga etmeye başlamışlardır. Bu kavgayı AKP adına bize yönelik yapıyorlar, bu kavgayı AKP adına yargıya yönelik olarak yapıyorlar" diyen Baykal, kendi ülkelerinde yargıya saygı gösterenlerin Türkiye'de ise hakaret etmeyi ve yön vermeyi kendilerinde hak gördüklerini ileri sürdü. Baykal, "Sen demokratik bir toplumda 7.5 milyona yakın oy almış bir siyasi partiye hakaret etme hakkını AB'nin hangi kültüründen alıyorsun. Sana bunu kim söyletiyor, ne hakla söyleyebiliyorsun. Bu AB'ye hizmet mi? Türkiye-AB ilişkilerini geliştirmeye katkı mı?" dedi.
     Bu kişilerin "demokrasi ukalalığı yaptığını", "hadlerini aştıklarını" ileri süren Baykal, buna kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Bu yaklaşımların Türkiye-AB ilişkilerini de olumsuz etkilediğini savunan Baykal, CHP'nin AB'ye bakış açısını da kimseye ispatlamak zorunda olmadığını dile getirdi. Baykal, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinden teslimiyetçi olmaması gerektiğini savunarak, hükümetin tavrını da eleştirdi.

Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,420 µs