En Sıcak Konular

YILDIRIM DEMİRÖREN, EN ÇOK PUANI BU SEZON ALDI

11 Mayıs 2008 14:43 tsi
YILDIRIM DEMİRÖREN, EN ÇOK PUANI BU SEZON ALDI Beşiktaş Kulübü'nün başında 4. sezonunu tamamlayan başkan Yıldırım Demirören, başkanlığı boyunca en çok puanı, bu sezon genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile topladı.

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü'nün başında 4. sezonunu tamamlayan başkan Yıldırım Demirören, başkanlığı boyunca en çok puanı, bu sezon genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile topladı.
     Siyah-beyazlı kulübün başına 30 Mayıs 2004 yılında gelen ve başkanlığının 4. yılını tamamlayan Demirören, 2007-08 sezonunda aldığı 73 puanla başkanlığının en iyi dönemini geçirdi.
     Demirören, şu ana dek 4 teknik adamla çalışırken, çok arzuladığı şampiyonluk sevincini henüz tatma başarısı gösteremedi.
     Başkanlığının ilk sezonu olan 2004-05'te, İspanya'nın Real Madrid takımını başarıdan başarıya taşıyan Vicente Del Bosque ile başlayan Yıldırım Demirören yönetimindeki Beşiktaş, istikrarsız bir görüntü çizdi. Del Bosque ile yollarını erken ayıran ve sezona Rıza Çalımbay ile devam eden Demirören, bu sezonu 69 puanla tamamladı. Yıldırım Demirörenli siyah-beyazlı takım, bu dönemde 34 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 69 puan elde etti ve ligi 4. sırada tamamlayarak en kötü derecesini aldı. Beşiktaş, bu sezonda 70 gol atarken, kalesinde ise 39 gol gördü.
     Demirören, başkanlığı boyunca en az puanı ise 2005-06 sezonunda aldı.
     2005-06 sezonuna Rıza Çalımbay ile başlayan Yıldırım Demirören, yine istediği başarıyı yakalayamadı. Geçen sezon olduğu gibi bu sefer de Çalımbay ile sezon bitmeden yollarını ayıran başkan Demirören, sezonu Fransız çalıştırıcı Jean Tigana ile tamamladı.
     Çalımbay-Tigana dönemindeki Beşiktaş 2005-06 sezonunda 34 maçta 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 54 puan topladı, ancak geçen seneye göre daha iyi bir derece elde ederek ligi 3. sırada tamamladı. Siyah-beyazlı takım, bu sezonda 52 gol atıp, 39 gol yedi.
     Başkan Demirören, Beşiktaş'ın başında en iyi derecesini ise 2006-07 sezonunda teknik direktör Jean Tigana ile aldı.
     Beşiktaş, Demirören dönemindeki ilk iki sezonun aksine bu sezonu sadece bir teknik adamla geçirirken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etti.
     Bütün sezonu Tigana ile geçiren siyah-beyazlı ekip, bu dönemde 34 karşılaşmada 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Beşiktaş, 61 puan toplarken, 43 gol atıp, 32 gol yedi.


Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs