En Sıcak Konular

GÜL: ANNELERİMİZ, KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE EMANETİDİR

11 Mayıs 2008 10:49 tsi
 GÜL: ANNELERİMİZ, KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE EMANETİDİR Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, annelerin bu mutlu gününde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerine minnet ve şükranlarını sunduğunu belirtti...

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, annelerin bu mutlu gününde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerine minnet ve şükranlarını sunduğunu belirterek, ''Onlar, ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir. Şehitlerimizin annelerine ve diğer yakınlarına sahip çıkmanın, destek olmanın, acılarını paylaşmanın hepimizin borcu olduğunu, Anneler Günü vesilesiyle bir kez daha vurgulamak istiyorum'' dedi.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Mesajında anneliği, ''karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir görev ve yüce bir duygu'' olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Gül, ailenin temel direği olan annelerin, hiç eksilmeyen bir sevginin, sonsuz bir sabrın, fedakarlığın, iyiliğin, şefkatin, merhametin, kısacası en temiz ve en masum duyguların timsali olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
     ''Çocuklarını sağlıklı nesiller olarak yetiştirebilmek için büyük fedakarlık gösteren annelerimiz, bu çabalarıyla yarınların güçlü temellerini de atmaktadırlar.
     Çocuklar hayata dair ne varsa annelerden öğrenirler. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Hayatla aramızdaki en güçlü bağ olan annelerimiz, sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımızdır.
     Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini bilmeli, onları sadece belirli günlerde değil, her an hatırlamalıyız.''
     Anne sevgisinin, sevgilerin en büyüğü ve belli kalıplara sığmayan yüce bir sevgi olduğunu vurgulayan Gül, annelerin çocuklarından sadece ve sadece gerçek sevgi beklediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, mesajını şöyle sürdürdü:
     ''Annelerimize sevgimizi gösterebilmek için her fırsatı değerlendirmeli, onlara karşı sorumluluklarımızı iyi ve kötü günlerinde yanlarında olarak, en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.
     Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen annelerimizi her zaman güldürüp sevindirmeyi en önemli görevimiz bilmeliyiz.
     Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için, kendilerine gönül borcumuzu biraz olsun ödeyebilmenin mutluluğunu yaşatan anlamlı bir ödül olacaktır."

Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,092 µs