En Sıcak Konular

PKK fitre ve zekata da el attı

10 Ekim 2007 21:32 tsi
PKK fitre ve zekata da el attı Global Yorum İnternet Dergisi'nden Sabahattin Talu,PKK'nın artık Zakat ve fitre de topladığını yazdı.

UYUŞTURUCU, SİLAH, HARAÇ DERKEN, RAMAZAN'DA DA FİTRE VE ZEKÂT

İslam dünyasınca on bir ayın sultanı olarak ifade edilen Ramazan ayı, Müslümanlar için kutsal bir ay olarak yaşanıyor. Bu kutsal Ramazan ayında, İslamiyet'in şartlarından biri olan oruç tutuluyor ve Ramazan Bayramı öncesinde de fakir ve yoksul Müslümanlara verilmek üzere, yine İslamiyet'in şartlarından olan Fitre ve zekât dağıtılıyor. Fitre ve zekât, İslam'ın beş şartı arasında tek farklılık göstereni olması sebebiyle özellik arz ederken, aynı zamanda büyük bir önem de taşıyor. İslam'ın diğer şartlarından oruç tutmak, namaz kılmak, kelime-i şehadet getirmek ve Hacca gitmek, insanın kendisini direkt ilgilendirir ve bir başka şahıs ile bağlantısı bulunmazken, fitre ve zekâtta veren ile alan olmak üzere iki taraf söz konusu oluyor. Bu itibarla, fitre ve zekât veren Müslüman, bir taraftan sevap kazanırken, diğer taraftan da ihtiyaç sahibi bir başka Müslümanı sevindiriyor.

Ayrıca, yoksullukla mücadele amacı da taşıyan fitre ve zekât, dini bir vergi anlamına gelen dini bir vecibeyken, bu görevin, yoksulu rencide etmeyecek şekilde, göstermeden, duyurmadan, reklâm ve ilan etmeden gizlice yerine getirilmesi de gerekli kılınıyor.

Fitre ve zekâtın İslami ve insani boyutunu kısaca özetledikten sonra gelelim olayın tehlikeli Terör boyutuna...

Bilindiği gibi, dünyadaki tüm terör örgütleri, yaşamlarını sürdürebilmek için insana (eleman), kaynağa (para) ve iç ve dış desteğe ihtiyaç duyarlar/duymuşlardır. Bu üç ana gereklilik, terör örgütlerinin olmazsa olmazlarıdır ve tüm örgütler için de istisnasız geçerlidir. Terör örgütleri, ekonomik kaynak arayışlarını, genellikle kara ve kolay para elde etme yoluyla gerçekleştirirler. Barınma, beslenme, giyecek, yiyecek ve tedavi gibi en temel ihtiyaçların yanı sıra, terörist faaliyetlerde kullanmak üzere silah ve patlayıcılara da gereksinim duyarlar. Bu itibarla, maddi ihtiyaçlarının büyük bölümünü, silah, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından karşılamaya yönelen terör örgütleri, zor kullanarak gasp, soygun, fidye ve haraçtan, gönüllü, yarı gönüllü veya gönülsüz olarak taraftar ve sempatizanlarından topladıkları aidat ve vergilerden de önemli miktarlarda ekonomik kaynak elde ederler/ediyorlar.

Tüm bu ekonomik kaynak elde etme metot ve yöntemlerinin tamamını kullanan PKK terör örgütü, ülke insanımızın, özellikle Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın dini duygularını dikkate alarak ve bunu bir fırsat bilerek, Ramazan Bayramlarında verilen Fitre ve Zekâtları dahi gelir kaynaklarının arasına eklemiştir. Örgüt ve sorumluları tarafından, her yıl olduğu gibi, içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında da, Roj Tv başta olmak üzere, çeşitli yayın organları vasıtasıyla gündeme getirilen çeşitli programlarda özetle; Örgüt yandaşlarının, sempatizanlarının ve tüm Kürt halkının, fitre ve zekâtlarını örgüte müzahir kurum ve kuruluşlara vermesi yönünde çağrılar yapılmış, Elde edilen gelirle, örgüt adına faaliyet gösteren veya göstermiş olan ve mağdur durumda bulunan yandaşlarına ve ailelerine yardımlar yapılacağı hususları belirtilmiştir. Örgütün siyasi uzantısı olarak bilinen DTP'nin yanı sıra, bazı dernek ve sivil toplum örgütleri gibi oluşumlar tarafından da bu yönde çeşitli kampanyalar başlatılmıştır.

Görüldüğü üzere PKK terör örgütü, örgütsel faaliyetler nedeniyle mağdur duruma düşen, zarar gören ve hatta kandırılmış gencecik çocuklarını kaybeden ailelere, bir anlamda akan kanın bedeli ve mağduriyetin karşılığı olarak, gerçekte dini bir vecibe olan Fitre ve Zekâttan elde etmeyi düşündüğü gelirlerin bir kısmını bu yönde harcayarak, ailelerin yaşadıkları acıları az da olsa azaltmaya çalışıyor. Yani, halkın son derece hassas olduğu manevi duygularını dahi istismar eden örgüt, İslam'ın şartlarından biri, belki de en önemlisi olan Fitre ve Zekâttan dahi yararlanmaya çalışıyor, dini bir vecibeyi siyasi bir propaganda malzemesi haline getirerek, kendi çıkarları doğrultusunda kullanabiliyor. Üstelik örgütün, dinle, İslamiyet'le hiçbir alakası olmadığı, örgüt içerisinde bulunan birçok üst düzey sorumlunun da Ermeni kökenli olduğu biliniyor.

Kara ve kolay parayı amaç edinen, İslam'ın şartlarından Fitre ve Zekâtı dahi bu çirkin amaç doğrultusunda istismar ederek kullanan PKK terör örgütünün ve bağlı legal siyasi yapılanması olarak bilinen DTP'nin, geçtiğimiz Genel Seçimlerde almış olduğu başarısız sonuç ve AKP'nin bölgede aldığı yüksek oy oranı sonrasında, partinin ileri gelenleri tarafından yapılan;"Bölge halkının dini yapısını göz ardı ettik. Partili hiçbir şahıs ve milletvekili adayı, ne namaz kılıyor, ne ibadet ediyor, ne de camiye gidiyor. Aramızda içki içen bir çok arkadaş var. Doğal olarak halk bizi dinden uzak görüyor. Bu nedenle tercihini bu kez bizden yana kullanmadı"şeklindeki özeleştiriler, örgüt mensubu ve yandaşlarının, ne İslamiyet ile ve ne de din ile hiçbir şekilde alakalarının bulunmadığının en sıcak ve en net göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Sabahattin Talu

Global Yorum İnternet Dergisi

                                                     stalu@globalyorum.com



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,751 µs