En Sıcak Konular

GÜL: HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞI AB'YE ÜYELİKTE TEMEL ŞART

10 Mayıs 2008 11:14 tsi
GÜL: HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞI AB'YE ÜYELİKTE TEMEL ŞART Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Hukuk devleti anlayışının ülkemizde de tam manasıyla hakim kılınması, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ve Avrupa Birliğine tam üyelik hedeflerimizin en temel şartlarından biridir'' dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Hukuk devleti anlayışının ülkemizde de tam manasıyla hakim kılınması, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ve Avrupa Birliğine tam üyelik hedeflerimizin en temel şartlarından biridir'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Danıştay'ın 140. kuruluş yıl dönümü ve ''Danıştay ve İdari Yargı Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Gül mesajında, Cumhuriyet öncesine uzanan 140 yıllık tarihi Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü ile ''Danıştay ve İdari Yargı Günü''nü kutladı. Türkiye'nin modernleşme sürecinin en önemli adımlarından birini 10 Mayıs 1868 tarihinde Danıştay'ın kurulmasının oluşturduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:
     ''Anayasamıza göre, bir yüksek mahkeme olarak önemli yargısal görevleri bulunan Danıştay aynı zamanda idari görevleri olan bir danışma ve inceleme organıdır. Danıştay'ın, bu iki temel fonksiyonuyla, Anayasamızın 2. maddesinde ifadesini bulan hukuk devleti ilkesini ve hukukun üstünlüğü anlayışını gerçekleştirmek bakımından hayati bir önemi bulunmaktadır.
     Hukuk devleti anlayışının ülkemizde de tam manasıyla hakim kılınması, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ve Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedeflerimizin en temel şartlarından biridir.
     Hukuk alanında gerçekleştirilen köklü reformlarla bu yönde önemli mesafeler aldığımız ve çağdaş dünyadaki yerimizin güçlendiği bilinmektedir. Özellikle, uluslararası sözleşmelerin çok büyük bir bölümüne taraf olunmasıyla, hukuk sistemimizin evrensel düzeyi daha da yükselmiş bulunmaktadır.''
     Gül mesajında, ''140. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Danıştay'ın başta değerli Başkan ve üyeleri olmak üzere bütün idari yargı mensuplarımızı tebrik eder, selam ve sevgilerimi iletirim'' dedi.

Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,143 µs