En Sıcak Konular

POLİS AKADEMİSİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

9 Mayıs 2008 13:16 tsi
POLİS AKADEMİSİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı için sınavla,190'ı erkek, 10'u bayan olmak üzere toplam 200 öğrenci alacak.

ANKARA - Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı için sınavla, genel lise, teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunlarından 190'ı erkek, 10'u bayan olmak üzere toplam 200 öğrenci alacak.
     Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, adaylar, 21 Temmuz-1 Ağustos 2008 tarihleri arasında internet üzerinden "www.pa.edu.tr" ve "www.egm.gov.tr" adreslerinden ön başvurularını yapabilecekler.
     Ön başvurularını yapan adaylara asıl başvurularının alınması ve mülakat sınavı için 5-9 Ağustos 2008 tarihleri arasından internet üzerinden randevu verilecek. Mülakat sınavından başarılı olan adaylar, Fiziki Yeterlilik sınavından da başarılı olmaları halinde 15 Ağustos 2008 tarihinde yazılı sınava katılacaklar.
     Adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, evli, boşanmış veya nikahsız yaşıyor olmamak, lise mezunları için 1 Ekim tarihi itibariyle 22 yaşından gün almamış olmak, lisans eğitimine alınacak lise mezunları için (ÖSS-EA-2 veya ÖSS-SAY-2) puan türünden 245 ham puan, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları için ise (ÖSS-EA-2 veya ÖSS-SAY-2) puan türünden 185 ham puan veya daha yukarı puan almış olmak, sarhoşluk veya kumarbazlıktan dolayı hakkında devam eden adli kovuşturma bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hükümlü olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak erkeklerde 167 cm., bayanlarda 165 cm'den kısa gibi olmamak gibi şartlar aranıyor.

Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,139 µs