En Sıcak Konular

SOSYAL GÜVENLİKTE YENİ DÖNEM

8 Mayıs 2008 16:03 tsi
SOSYAL GÜVENLİKTE YENİ DÖNEM Sosyal güvenlikte yeni düzenlemeler öngören kanunun bazı maddeleri bugün yürürlüğe girerken, bir kısım hükümleri 1 Temmuz'da, diğer hükümleri ise 1 Ekim'de yürürlüğe girecek.

ANKARA - Sosyal güvenlikte yeni düzenlemeler öngören kanunun bazı maddeleri bugün yürürlüğe girerken, bir kısım hükümleri 1 Temmuz'da, diğer hükümleri ise 1 Ekim'de yürürlüğe girecek.
     Resmi Gazete'de yayımlanan 5754 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, şehit ve malul çocuklarına yapılacak yardımlarla ilgili hüküm 1 Eylül 2007'den geçerli olmak üzere uygulanacak.
     Yabancı Memleketlerde Türk Asıllı ve Yabancı Uyruklu Öğretmenlere Sosyal Yardım Yapılması Hakkındaki kanun hükümleri ise 1 Ocak 2008 itibarıyla geçerli olacak.
     Emekli Sandığı, devlet memurları, muhtarlara yapılacak ödemeler ile işsizlik sigortasına ilişkin düzenlemelerin bir kısmı da 1 Ekim 2008'da yürürlüğe girecek. 5754 sayılı kanunun diğer hükümleri ise bugün yürürlüğe girdi.
     Bugün yürürlüğe giren 5754 sayılı kanuna göre, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun banka sandıklarının devri ile ilgili hükümleri 1 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
     5510 sayılı kanunun Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki ödemeleri belirlemek üzere kurulacak komisyonlar, sağlık hizmetlerinde ödenecek bedellerin belirlenmesi, kısmi aylık bağlamadaki prim ödeme gün sayısı ile ilgili kademelendirme, ilk defa işe başlayacaklar için emeklilik yaşının kademeli olarak 65'e yükseltilmesi, prim gün sayısının 7 bin 200'e çıkarılması, emekli aylığı bağlama oranın ilk 10 yıllık çalışmayı da kapsayacak şekilde her yıl için yüzde 2 olarak hesaplanması ile ilgili olan hükümleri ise 30 Nisan 2008'den geçerli olacak.
     Genel Sağlık Sigortası ile ilgili diğer hükümler 1 Temmuz 2008'de, 5510 sayılı kanunun kalan hükümleri de 1 Ekim 2008'de yürürlüğe girecek.
     Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilecek sandıkların kapsamında bulunanların aylıklarına yapılacak artışlar, prim borcu olan Bağ-Kur'luların borcunu ödemesi ile ilgili hükümler de 30 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.


Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,945 µs