En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TÜRKİYE'Yİ ÜLKENİN BOZMAK İSTEYENLER DAİMA OLACAKTIR

8 Mayıs 2008 15:58 tsi
ERDOĞAN: TÜRKİYE'Yİ ÜLKENİN BOZMAK İSTEYENLER DAİMA OLACAKTIR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'yi karıştırmak, ülkenin ve milletin huzurunu bozmak isteyenler daima olmuştur, bugün vardır, gelecekte de olacaktır'' dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'yi karıştırmak, ülkenin ve milletin huzurunu bozmak isteyenler daima olmuştur, bugün vardır, gelecekte de olacaktır'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da, yeni atanan ve görev yerleri değişen valileri kabulünde yaptığı konuşmada, valilerin atandıkları yeni illerde gerçekleştirecekleri gayretli çalışmalarla, hem kendi kariyerlerinde, hem de o şehirlerin kaderlerinde ve vatandaşların gönüllerinde yeni bir sayfa açacaklarına inandığını söyledi.
     Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
     "Türkiye'yi karıştırmak, ülkenin ve milletin huzurunu bozmak isteyenler daima olmuştur, bugün vardır, gelecekte de olacaktır. Değerli arkadaşlarım kimi zaman etnik, kimi zaman dini, kimi zaman ideolojik farklılıklar kaşınarak, hassasiyetler tahrik edilerek insanlarımızı birbirleriyle karşı karşıya getirmeye çalışanlar var.
     Türk milleti olarak geçmişte bu tür hadiselerin yol açtığı büyük acılar yaşadık. Demokrasiyi, insan haklarını, hukuku, adaleti ön plana almış bir hükümet olarak Türkiye'nin benzer sıkıntılarla karşılaşmasını asla istemiyoruz. Bunun için devletin birimleri gibi valilerimizin de fevkalade hassas, dikkatli ve dirayetli olması gerekiyor."
     Bugün hala vatandaşların iş için devlet kapısına dayanmasının sebebinin, özel sektörün her ilde üretim ve istihdamda yeteri kadar öne çıkmamasından kaynaklandığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, yerel ve bölgesel kalkınmanın valilerin ve belediye başkanlarının daha fazla üzerinde durmaları gereken bir konu haline geldiğini kaydetti.
     Başbakan Erdoğan, şehirlerin potansiyellerinin harekete geçirilmesinde, özel sektörün teşvik edilerek dinamik ve kalıcı yatırımlara yönlendirilmesinin büyük bir öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, valilerin bu konuda öncü, ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yol gösterici olmaları gerektiğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan, bütün vali, kaymakam, belediye başkanı, emniyet müdürü, yani yönetici konumundakilerden beklentilerini şöyle dile getirdi:
     ''Görev yaptığınız yerlerdeki vatandaşlarımızla 'kırk yıl hatırınız sayılacağı' bir yaklaşımla, ağızlardan 'Allah devlete zeval vermesin'den başka söz çıkartmayacak bir iletişim kurunuz. Devletin ayağının bastığı yerde ot bitmeyeceği zihniyetini sona erdirip, devletin ayağının bastığı yerden bereket fışkıracağı umudunu yeşertmeliyiz.
     Bu çerçevede geçtiğimiz yıllarda çok önemli adımlar attık, ilerlemeler sağladık. Sizlerden de görev yaptığınız yerlerde devlet millet kaynaşmasını fert fert en ileri derecede gerçekleştirerek, bu anlayışı sürdürmenizi istiyoruz.''
     Valilere, hem kendisinin hem de İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın telefonlarının 24 saat açık olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Valilerimiz bu noktada her hangi bir sıkıntı olduğunda, bize direkt telefonlarımıza ulaşabilirler. Bizlere aktarmak istedikleri konuları 24 saat ne var ne yok aktarabilirler. Bundan hiç endişeniz olmasın bu konuda da rahat hareket etmek durumundayız -ki sıkıntılı konular olabilir- sabaha ertelemek hayır olmaz. Devlette erteleme biliniz ki geometrik bir artışı getirir. Sorumlu olarak bu geometrik artışlar telafisi mümkün olmayan durumlar verebilir. Biz buna tahammül edemeyiz.''

Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,952 µs