En Sıcak Konular

YILDIRIM: TÜRK TELEKOM'A 6,4 KAT FAZLA TALEP GELDİ

8 Mayıs 2008 14:11 tsi
 YILDIRIM: TÜRK TELEKOM'A 6,4 KAT FAZLA TALEP GELDİ Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un Hazine'ye ait bölümünün halka arz sürecinde 6,4 kat fazla ön talep geldiğini bildirdi.

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un Hazine'ye ait bölümünün halka arz sürecinde 6,4 kat fazla ön talep geldiğini bildirdi.
     Bakan Yıldırım, açılışını yaptığı Süpercom Telekomünikasyon Fuarının konferans bölümündeki konuşmasında, Türk Telekom'un, kamuya ait yüzde 45'lik bölümünün yüzde 15 oranındaki hissesini halka arz ile kamunun elinden çıkarmaya karar verdiklerini hatırlattı. Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
     "Millet (Türk Telekom'un halka arzı bu ortamda akıl işi miydi?) diye orada burada söyleniyordu. Halka arz ön talep sürecinde 6,4 kat fazla talep geldi. Bu bile sektörün, bu ülkenin nereye gittiğini gösteriyor. Demek ki, Türkiye'de bilişime yatırım konusunda ne yerli ne yabancı yatırımcının kafasında bir soru işareti var. Yapay kriz senaryolarını uluslararası ve ulusal iletişim telekomünikasyon sektörü doğrulamamıştır, bunları yalanlamıştır. Bu bakımdan da sektörümüzün iyi yolda gittiğini, gerek içerdeki gerek dışardaki yatırımcılar Türkiye'de iletişime, bilgi teknolojilerine yatırımın gelecek olduğunu teyit etmiştir."
     Binali Yıldırım, konuşmasında, bilişim sektörünün gelişiminin memleketin her tarafından birbirine paralel olarak gerçekleştirileceğini ve başkalarının düştüğü hataya düşmeyeceklerini belirterek, doğu ile batının aynı olması gerektiğini belirttiklerini ve bu doğrultuda da bütün şirketlerin yatırımlarını hızlandırdıklarını aktardı.
     Bakan Yıldırım, Türk Telekom'a gelen taleplerin, Türkiye'de ekonomi ve geleceğe yönelik beklentilerde herhangi bir olumsuzluk olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,184 µs