En Sıcak Konular

MERKEZİ SİSTEM SINAVI İLE ÖĞRETMEN ALIMI

8 Mayıs 2008 10:34 tsi
 MERKEZİ SİSTEM SINAVI İLE ÖĞRETMEN ALIMI Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liselerine seçme sınavı ile öğretmen alacak.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liselerine seçme sınavı ile öğretmen alacak.
     Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan kılavuza göre, MEB'e bağlı fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri öğretmenlerinin atamalarına dair yönetmelik esasları uyarınca sınav düzenlenecek.
     Sınav, 28 Haziran Cumartesi günü 81 il merkezinde yapılacak. Adaylar, kadrolu olarak görev yaptıkları ilde sınava girecek.
     Sınava başvuracak adaylarda, aylıksız izinler hariç 28 Haziran 2008 tarihine göre 3 yıl hizmeti olması, alanı veya öğrenim durumunun atanacağı eğitim kurumuna uygun olması, alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olması, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak ile son üç yıllık sicil notu ortalamasının en az ''iyi'' derece olması şartları aranıyor.
     Sınava başvuracak adaylar, 30 YTL sınav ücretini, 23 Mayıs Cuma gününe kadar bankaya yatırabilecekler.
     Merkezi sistem sınavı; Almanca, beden eğitimi, bilişim teknolojileri, biyoloji, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, fizik, Fransızca, imam hatip lisesi meslek dersleri, imam hatip lisesi meslek lisesi Arapça, İngilizce, kimya, matematik, müzik, öğretmenlik meslek bilgisi dersleri, psikoloji, rehber öğretmen, resim iş/resim/ görsel sanatlar, tarih, Türk dili ve edebiyatı/dil ve anlatım/Türk edebiyatı alanlarında yapılacak.
     Sınavı kazanan adaylar, MEB tarafından alanlara göre belirlenenin üzerinde puan alanlar, eğitim kurumlarına bağlı ilgili genel müdürlükçe oluşturulacak sınav komisyonları tarafından mülakata veya uygulama sınavına alınacak.
     Sınava başvurular ve atama işlemleri MEB Personel Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.
     Merkezi sistemle yapılan sınavın sonuçları, 16 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Bakanlığın internet adresinde ilan edilecek. Mülakat ve uygulama sınavına girecek adayların listesi ise MEB Personel Genel Müdürlüğünce 18 Temmuz 2008'de yayımlanacak.
     Adaylar, sınavla ilgili kılavuza, ''www.meb.gov.tr'' ile ''personel.meb.gov.tr'' adreslerinden ulaşabilecek.


Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,362 µs