En Sıcak Konular

08 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi

8 Mayıs 2008 10:10 tsi
08 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
     - Gül, BM Genel Kurul Başkanı Srgjan Kerim ile Çankaya Köşkü'nde akşam yemeğinde bir araya gelecek.
    
     2- Başbakan Erdoğan, yeni atanan valileri ve BM Genel Kurul Başkanı Srgjan Kerim'i Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Genel Kurul Tutanaklarına Erişim Projesi İnternet Erişimine Açılış törenine katılacak. Toptan, Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve beraberindeki heyeti kabul edecek.
     - Toptan, Türk Tanıtma Vakfının TBMM'deki kokteyline de iştirak edecek.
    
     4- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e, İtalya
     Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından tevdi edilen ''İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı'', İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinde törenle verilecek. Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılacak.
    
     5- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB dönem başkanı Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da, Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Turk tarafından kabul edilecek.
     - Bakan Babacan, Ljubljana'da ''11. Avrupa Forumu''na katılarak, ''Avrupa'nın İttifakları - Zor Dönemler İçin Stratejiler'' konulu bir konuşma yapacak.
    
     6- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisini Kıbrıs konusuyla ilgili bilgilendirecek.
     - Cumhurbaşkanı Talat, akşam da Rum anamuhalefet lideri Nikos Anastasidis'e, Limasol'daki evinde konuk olacak.
    
     7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Ankara'da, ''e-Devlet ve İstatistik'' ana teması ile düzenlenen 17. İstatistik Araştırma Sempozyumu 2008'in açılışına katılacak.
    
     8- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Karaçay-Çerkez Özerk Cumhuriyeti Halkla İlişkiler Bakanı Valeriy Kazakov ile Başbakanlık Merkezi Bina'da görüşecek.
    
     9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İran'daki temasları çerçevesinde İran Sanayi Bakanı Ali Ekber Mehrebiyan ve Enerji Bakanı Perviz Fettah ile görüşecek.
     - Temasların ardından Tüzmen ve beraberindeki iş adamları heyeti Türkiye'ye dönecek.
    
     10- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziantep'te ziyaretlerde bulunacak.
     - Şimşek ve Günay, Mozaik Müzesi temel atma töreni ve Kültür Yolu projesinin tanıtımı ile Dülük Antik Kenti Yönetim Planı Protokolü imza töreni ve siyaset akademisi sertifika törenine katılacak.
     - Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Gaziantep'teki programının ardından ''Gaziantep Kültür Günleri''ne katılmak için Suriye'nin Halep kentine gidecek.
    
     11- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hacettepe Üniversitesi tarafından Antalya'da düzenlenen 23. Maliye Sempozyumu'na ve Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılacak.
    
     12- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'da Şoförler ve Otomobilciler Odasına ait hizmet binasının açılışı ile 1. Van İnşaat, Yapı Dekorasyon, Mobilya, Ev Tekstili Dayanıklı Tüketim ve Çeyizlik Fuarı'nın açılış törenine katılacak.
     - Çelik, Eczacılar Birliği İlköğretim Okulunda basın toplantısı düzenleyecek.
    
     13- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Supercom İstanbul Telekomünikasyon İhtisas Fuarı & Telekom Dünyası Politikaları Forumu''na katılacak.
    
     14- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı ISK-SODEX İstanbul 2008'in açılışına katılacak.
    
     15- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha önce aynı görevde bulunan bakanlarla Ankara'daki yemekli toplantıda bir araya gelecek.
    
     16- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, yap-işlet-devret modelinin kapsamının genişletilmesini içeren yasa tasarısının görüşülmesine devam edilecek.
     - Tarım ve Köyişleri Komisyonunda, Zirai Mücadele Ve Zirai Karantina Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek.
     - Milli Eğitim Komisyonunda, TÜBİTAK Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak.
     - KİT Komisyonu, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün 2006 yılı hesabını denetleyecek.
     - Çevre Komisyonunda, Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı görüşülecek.
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, basın toplantısı düzenleyecek.
    
     17- Siyasi partilerden...
     - DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Denizli ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak.
     - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapacak.
    
     18- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki heyet Viyana'da temaslarda bulunacak.
     - Heyet, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve bazı bakanlarla görüşecek, Avusturya Sanayiciler Federasyonu üyeleriyle toplantı yapacak.
    
     19- Çin'in Şanghay kentinde TÜSİAD International ve Şanghay Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi, "Türkiye: Çin'e En Yakın Avrupa Ülkesi" konulu seminer düzenleyecek.
    
     20- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, Kayseri Sanayi Odasının vereceği kahvaltıya katılacak, Organize Sanayi Bölgesinde iş adamlarıyla toplantı yapacak.
    
     21- Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim sanayi İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu, Ankara'da sendika genel merkezinde toplanacak.
    
     22- 11. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Ankara'da Devlet Opera ve Balesi'nde törenle başlayacak.
    
     23- 731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri çerçevesinde Karaman'da Aktekke Kent Meydanı'nda ''Anadolu Ajansı Fotoğraflarla Karaman'' sergisi açılacak.
    
     24- Konya'nın Akşehir ilçesinde, Nasrettin Hoca'nın doğumunun 800. yılı dolayısıyla ''21. Yüzyılı Nasrettin Hoca ile Anlamak'' konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek.
    
     25- Konferans... Toplantı... Sempozyum...
     - Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom, 31. Bölge Kocaeli Eczacılar Odasınca Eczacılık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''Aile Hekimliği Uygulaması'' konulu panelde konuşacak.
     - Ekonomik İşbirliği Bölgesel Gıda Güvencesi Programı Donörler Konferansı, Antalya'da başlıyor. Konferansın açılışına Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğullları da katılıyor.
     - İzmir Valisi Cahit Kıraç, TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi Kampüsü açılış törenine katılacak.
     - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresinin açılışına katılacak.
     - Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer, Bayer MaterialScience (BMS) tarafından Bursa'da düzenlenen ''Otomotiv Sempozyumu''na katılacak.
     - İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi yönetimi, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek amacıyla basın toplantısı yapacak.
     - ''Ege Fikir Önderleri AB Sektörel Etki Analizleri Eğitim Seminerleri''yle ilgili İzmir'de basın toplantısı yapılıyor.
     - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği İzmir üye toplantısında, sektörde yaşanan sıkıntılar ele alınacak.
    
     26- ''Sevgi Bayrağı'' yola çıkarılıyor.
     - Türk gençliğinin Atatürk'e bağlılığının simgesi ve Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak Bayrak, Samsun'dan törenle yola çıkarılacak.
    
     27- Meşrubatçılardan NŞB üreticilerine destek...
     - Meşrubatçılar Derneği Başkanı Haldun Erkli:
     - ''Nişasta bazlı şekerde (NŞB) kotanın yüzde 35 artırılması sektörü geçici olarak rahatlattı.''
     - ''Sorunun kökten çözümü için, glikoz üretimi kota kapsamından çıkarılmalı, fruktozda kota kuru madde oranına göre belirlenmeli.''
    
     28- Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Ankara'da Sürmeli Otel'de düzenlenecek basın toplantısında, (A) Milli Erkek Voleybol Takımı'nın yeni antrenörünü açıklayacak.
    
     29- Beko Basketbol Ligi play off ilk tur 2. maçında Bandırma'da yapılacak karşılaşmada, Bandırma Banvitspor ile Beşiktaş Cola Turka takımları mücadele edecek.
    
     30- 7. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası İzmir'de devam ediyor.
    
     31- 2. Türkiye Ampute Futbol Şampiyonası'na Manisa'da yapılacak karşılaşmalarla devam edilecek.
    
     32- Türkiye Basketbol Ligi final grubu maçları Adana'da sona eriyor.
    
     33- Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sine doğru.
     - McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton,İstanbul Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek Troya özel gösteriminde rol alacak, ardından da basın toplantısı düzenleyecek.
     - Ferrari pilotları Kimi Raikkonen ile Felipe Massa, İstanbul Park Pisti yakınındaki Shell Formula Petrol'de basın toplantısı yapacak.
     - Honda pilotu Jenson Button, McLaren Mercedes'ten Heikki Kovalainen, BMW Sauber'den Robert Kubica ve Williams takımından Kazuki Nakajima, İstanbul Park Pisti'nde basın toplantısına katılacak.
     - McLaren Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Heikke Kovalainen, Lunapark Maçka'da düzenlenecek ''Mercedes Benz F1 Party''ye katılacak.
     - BMW Sauber F1 Pit Lane Park İstanbul etkinliği, Bostancı'da yapılacak.
    
     34- Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun 34. ve son hafta maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
     - Turkcell Süper Lig'de 34. hafta maçlarında görev yapacak hakem gözlemcileri ile federasyon temsilcileri, Futbol Federasyonu Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,833 µs