En Sıcak Konular

TÜRKİYE UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE DÜNYA BİRİNCİSİ

7 Mayıs 2008 19:46 tsi
TÜRKİYE UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE DÜNYA BİRİNCİSİ Türksat A.Ş'nin Türkiye adına yürüttüğü 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası'nın 2007 kutlama etkinlikleri, fiili katılım kategorisinde dünya birincisi oldu.

ANKARA - Türksat A.Ş'nin Türkiye adına yürüttüğü 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası'nın 2007 kutlama etkinlikleri, fiili katılım kategorisinde dünya birincisi oldu.
Türksat A.Ş'nin açıklamasına göre, ''Dünya Uzay Haftası Türkiye Buluşması 2007'' adıyla yürütülen ve Türkiye'de de 64 merkezde organize edilen etkinliğe ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) raporu yayımlandı.
Türkiye ve Türkiye'deki Türksat A.Ş'nin kutlama etkinliklerine 21 sayfası ayrılan 132 sayfalık rapora göre Türkiye, en fazla etkinlik organize eden ikinci ülke oldu. Fiili katılım kategorisinde dünya birincisi olan Türksat'ın etkinlikleri, medyada yer bulma kriterine göre de dünya dördüncüsü oldu. Böylece Türkiye, BM nezdinde Dünya Uzay Haftası resmi sponsorluğunu üstlenen 13 kurumdan biri olmayı başardı.
Açıklamada, ''Dünya Uzay Haftası'' etkinlikleri çerçevesinde 1947 yılında Sputnik ile başlayan uzay serüveninin 2007 yılında ''Uzay'da 50. Yıl'' teması ile kutlandığı hatırlatıldı ve ilk kez ulusal boyutta değerlendirilen ve Türksat tarafından koordine edilen çalışmalarla Türkiye'nin, dünya gündeminde önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı.
''Dünya Uzay Haftası 2007 Türkiye Buluşması'' ile ilgili ayrıntılı bilgiye ''www.uzayhaftasi.org'', BM'nin etkinliklere ilişkin dünya raporuna ''http://www.worldspaceweek.org/08-53157_Ebook.pdf'' adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

Bu haber 1,367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,903 µs