En Sıcak Konular

''SAHTE ÇÜRÜK RAPORU'' DAVASINDA KARAR

7 Mayıs 2008 14:07 tsi
''SAHTE ÇÜRÜK RAPORU'' DAVASINDA KARAR ''Sahte Çürük Raporu'' operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan Aytekin Demirdaş, ''örgüt yöneticiliği ve kuruculuğu'' ile 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçlarından toplam 14 yıl hapis ve 40 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

ANKARA - ''Sahte Çürük Raporu'' operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan Aytekin Demirdaş, ''örgüt yöneticiliği ve kuruculuğu'' ile 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçlarından toplam 14 yıl hapis ve 40 bin YTL para cezasına çarptırıldı.
     Davada yargılanan diğer 23 sanık ise 1 yıl 6 aydan 11 yıla kadar değişen hapis cezalarına mahkum edildi.
     Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatları katıldı.
     Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Berber, sanık Aytekin Demirdaş'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 220/1. maddesinde düzenlenen ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme'' suçundan 6 yıl hapis, 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan ise 8 yıl hapis ve 40 bin YTL adli para cezasına, sanık Levent Özcan'ın da TCK'nın 220/1. maddesinde yer verilen ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme'' suçundan 6 yıl hapis, 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan 1 yıl hapis ve 450 YTL adli para cezasına çarptırıldığını açıkladı.
     Mahkeme, sanıklar Bülent Atilla, Turgut Gündüz, Mehmet Özkaplan, İmdat Bozkurt, Orhan Doğanay, Gürbüz Altınel, Veli Çırk ve Süleyman Eke'nin TCK'nın 220/1. maddesinde düzenlenen ''örgüt kuruculuğu'' suçundan 5'er yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanık Mehmet Özkaplan ayrıca 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan 6 yıl hapis ve 25 bin YTL adli para cezasına çarptırıldı.
     Sanıklar Mehmet Özsoy, Tekin Demircan, Abdulcebber Akın, Remazan Özdemir, İbrahim Ethem Eke, Kadir Soytürk, Yüksel Şanlı, Yalçın Dursun, Ayhan Eke, Salih Doğan İşlek, Muharrem Özsarı, Sema Çavuşoğlu (Demiralan) ve Beşgül Alçın (Dobada) ise TCK'nın 220/2. maddesinde yer verilen ''örgüt üyeliği'' suçundan 3'er yıl hapis cezasına mahkum edildi.
     Sanık Murat Altındağ da TCK'nın 220/7. maddesinin yollaması ile 220/2. maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Dava sürecinde daha önce ''örgüt kuruculuğu'' suçlamasıyla yargılanırken tahliye edilen sanıklar Mehmet Özkaplan, İmdat Bozkurt, Orhan Doğanay, Gürbüz Altınel ve Veli Çırk'ın da hükümle birlikte yeniden tutuklanmaları kararlaştırıldı.

Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,110 µs