En Sıcak Konular

VEREMEDİĞİ DERSTEN GEÇİRME DİYE BİR ŞEY YOK

6 Mayıs 2008 20:58 tsi
VEREMEDİĞİ DERSTEN GEÇİRME DİYE BİR ŞEY YOK Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde öngörülen değişiklikle ilgili olarak, ''Veremediği dersten öğrenciyi geçirme diye bir şey söz konusu değil, ders affı diye bir şey söz konusu değil'' dedi.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde öngörülen değişiklikle ilgili olarak, ''Veremediği dersten öğrenciyi geçirme diye bir şey  söz konusu değil, ders affı diye bir şey söz konusu değil'' dedi. 
Çelik, bu sistemin en erken 2008-2009 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe konulacağını bildirdi.
Bakan Çelik, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde değişiklik yapma çalışmalarının sürdüğünü ve henüz tamamlanmadığını ifade etti. Çelik, şunları söyledi:
''Altı ders mi beş dersi mi kim neresinden duyarsa onu yazıyor veya onu söylüyor. Türkiye'nin gündeminde aylardır bir af meselesi var. Geçen yıl sınıfta kalanların hepsini toptan af edin diye kampanyalar açtılar. Bize yazdılar, çizdiler fakat Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olarak ben, bu konuda kesinlikle tavizkar adım atmadım, atmam da bundan sonra da olmayacaktır."
Meseleye bir başka açıdan bakmak gerektiğini belirten Çelik, ''Diyelim ki siz bir okulda öğrencisiniz. 13 ders var. Siz bu dersin 10'undan geçiyorsunuz. 10 dersi veriyorsunuz, 3 dersten kaldığınız zaman, alttaki derslerle birlikte 3 dersten kaldığınız zaman sınıfta kalıyorsunuz. Bir yıl sonra geçtiğiniz o 10 dersi yeniden tekrar ediyorsunuz. Şimdi yüz binlerle ifade edilen rakamlarla bu şekilde sınıfta kalma olunca Türkiye, ciddi bir kaynak israfına, ciddi bir zaman kaybına muhatap oluyor.''
Çelik, öğrencilerin bir üst sınıfa geçerken önceki sınıflardaki derslerinden sorumlu geçebildiklerini anlattı.
'Sınıfta kalmak imkansız hale geldi, artık sınıfta kalmak mümkün değil' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Çelik, "Talim ve Terbiye Kurulunda bu mesele enine boyuna tartışılmaktadır. Daha sonra bana gelecek ve ben onayladıktan sonra yürürlüğe girecek olan bir çalışmadır bu" dedi.

BU ÖSS YAPISI, ORTAÖĞRETİM KURUMLARIMIZI FELÇ ETTİ

Çelik, ÖSS yapısının, ortaöğretim kurumlarını felç ettiğini belirterek, ''Haziran ayında ÖSS'yi yeni bir formata sokmak üzere geniş katılımlı bir toplantı yapılacak'' dedi.
Uzun yıllardan bu yana üniversiteye giriş sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söylediklerini kaydetti. Çelik, "Uzun vadeye yayarak, tüm tarafları bir masaya getirerek, ortak aklı hakim kılarak ÖSS'de yeni bir model oluşturulmalı' dendi. Biz de bakanlık olarak bunu doğru bulduk. Ümit ediyorum ki Haziran ayı içinde, çünkü YÖK yetkileriyle yaptığımız görüşmelerde ÖSS'yi yeni bir formata sokmak üzere geniş katılımlı bir toplantı yapılacak. O toplantıda önümüzdeki yıllar için bu tablo değiştirilecek" diye konuştu.



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,833 µs