En Sıcak Konular

BAYKAL: BAŞBAKAN HAKKINDA GENSORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ

6 Mayıs 2008 16:45 tsi
BAYKAL: BAŞBAKAN HAKKINDA GENSORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "1 Mayıs'taki olaylarla ilgili" gensoru önergesi vereceklerini bildirdi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "1 Mayıs'taki olaylarla ilgili" gensoru önergesi vereceklerini bildirdi.
     Partisinin grup toplantısında, iktidarın 1 Mayıs'taki bütün iddialarının iflas ettiğini, söylediği her şeyin yanlışlığının ortaya çıktığını savunan Baykal, "İktidar, provokasyon bekleyişi içindeydi. Provokasyonun söz konusu olmadığı açıktır. Türkiye'yi sıkıntıya sokacak provokasyonun kaynağı olarak, bizzat hükümetin kendisi ortaya çıkmıştır" görüşünü dile getirdi.
     Provokasyon tespitinin ve olayı kontrol altına almak için uygulanan yöntemlerin yanlış olduğunu anlatan Baykal, "İyi ki televizyonlar var, bütün tabloyu çok net ortaya koymuştur. Bunların hangisini mazur görmek mümkün" diye konuştu.
     Erdoğan'ın, sendikalardan ve halktan özür dilemesi gerektiğini söylediğine işaret eden Baykal, Erdoğan'ın, ''Devlet görevini yapmıştır'' diye karşılık verdiğini bildirdi. ''Devletin görevi bu mu?'' sorusunu yönelten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bunu CHP olarak, TBMM'ye bir gensoru olarak getiriyoruz. Başbakan hakkında gensoru vereceğiz. Çıksın orada kendisini savunsun. Onu bunu da çıkarmasın, bizzat kendisi çıksın. Çıksın da 1 Mayıs'taki politikasını anlatsın. Bu bizim görevimiz, Türkiye bunun hesabını sormalı. 1 Mayıs'ın hesabını sormayacağız da neyin hesabını soracağız?
     Provokasyon olacaksa, o zaman gelin elbirliğiyle önleyelim. Senin yaptıkların provokasyon oldu. Türkiye'yi bir sıkıntının içine soktun, dünyadaki görüntümüzü perişan ettin, sendikalara zarar verdin.''
     Başbakan Erdoğan'ın, bugün grupta yaptığı konuşmada, ''CHP hükümetleri bunu yasakladı'' dediğini kaydeden Baykal, bunun doğru olmadığını söyledi.
     CHP Genel Başkanı Baykal, Taksim'de 1 Mayıs 1977'deki acı olayın, CHP yokken yaşandığını belirterek, CHP'nin iktidara gelmesiyle, Taksim'de 1978'de huzur içinde 1 Mayıs'ın kutlandığını ifade etti.
     Deniz Baykal, 1979'da İstanbul'daki sıkıyönetimin 1 Mayıs kutlamasını yasakladığını dile getirerek, ''İlk CHP iktidarında, Taksim'de barış ve huzur içinde 1 Mayıs nasıl kutlanırmış, göstereceğiz'' dedi.

"SABAH-ATV SATIŞIYLA İLGİLİ GENSORU VERECEĞİZ"

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sabah-ATV satışıyla ilgili gensoru vereceklerini belirterek, bunu, unutturmayacaklarını, mazur görebilecekleri bir olay olmadığını, TBMM'nin, konuyu bütün ayrıntısıyla konuşması gerektiğini bildirdi.
     Baykal, partisinin TBMM grubundaki konuşmasında, Sabah-ATV satışını gündeme getirdi.
     Kredi veren bankaların sicil amirinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia eden Baykal, ''Koç'tan teminat isteyeceksin, bunlardan istemeyeceksin'' dedi.
     Erdoğan'ın, gazetecilere ''Ben müdahale etseydim fiyatı indirirdim, fiyat yüksek'' dediğini savunan Baykal, fiyatın yüksek olmasının, malı alana bir zararının bulunmadığını söyledi. Baykal, ''Aldığın malın yüzde 80'ini krediyle ödüyorsan, sana zarar vermez. Ama kendi paranla tıkır tıkır alırsan, işte o zaman zarar verirsin. Fiyatın yüksek olmasının, senin damadına ne zararı var?'' diye sordu.
     Baykal, Erdoğan'ın şimdiden avukatlarına talimat verip, hazırlığını yaptırması gerektiğini ifade ederek, bunun, TBMM'ye gensoru olarak geleceğini bildirdi.



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,001 µs