En Sıcak Konular

BAHÇELİ: HÜKÜMET BU UTANÇ TABLOSUNUN BAŞLICA MİMARI

6 Mayıs 2008 13:59 tsi
BAHÇELİ: HÜKÜMET BU UTANÇ TABLOSUNUN BAŞLICA MİMARI Bahçeli,"Etnik bölücülerin,kanunsuz sokak eylemleri karşısında,sessiz ve tepkisiz kalan ve bu başkaldırılara, 'Batı standartlarını' uyguladığını söyleyen Hükümet, 1 Mayıs'ta işçilere karşı 'Ceberut AKP kriterlerini' uygulamıştır" dedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan esef verici olayları ve bir savaş ortamını andıran görüntüleri milletimiz hak etmemiştir. Kuru bir inat ve anlamsız bir tahrikçilik bayraktarlığı yapan AKP hükümeti, toplum psikolojisini ve gerilim dinamiklerini doğru okuyamamış ve bu tutumuyla bu utanç tablosunun başlıca mimarı olmuştur" dedi.
     Bahçeli, partisinin grup toplantısında, "Etnik bölücülerin,terör örgütü ve İmralı canisi lehine kanunsuz sokak eylemleri karşısında, 'Kopenhag siyasi kriterleri' bahanesiyle sessiz ve tepkisiz kalan ve bu başkaldırılara, 'Batı standartlarını' uyguladığını söyleyerek bundan iftihar payesi çıkaran Hükümet, 1 Mayıs'ta işçilere karşı ise 'Ceberut AKP kriterlerini' uygulamıştır. AB'nin siyasi himaye altına aldığı etnik bölücülere karşı Brüksel'e diyet borcu nedeniyle müsamahalı davranan Sayın Başbakan'ın Brüksel'in ilgi alanına girmeyen Türk işçisine karşı sergilediği sert tavır dikkatlerden kaçmamıştır. Bu vesileyle sahte demokratlık maskesi düşmüş ve herkesin hangi irtifada durduğu, gerçekte kimin ayak, kimin de baş olduğu milli vicdanda tescil edilmiştir" diye konuştu.
     AK Parti hakkında açılan kapatma davasının üzerinden 52 gün geçtiğini anımsatan Bahçeli, bu süreçte yaşanan gelişmelerin, ilginç ve ibret verici bir seyir izlemeyi sürdürdüğünü söyledi.
     Anayasa Mahkemesinde başlatılan hukuki sürecin, erken seçim dahil, harici gelişmelerden etkilenmeyeceğini ve kendi mecrası, takvimi içinde sonuçlanacağının bilinen bir gerçek olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:
     ''Öte yandan AKP'nin erken seçim kararı almak için yeterli Meclis çoğunluğu da esasen mevcuttur. Erken seçimin, son seçimde halkın çoğunluğunun verdiği yetkiye rağmen muktedir olmayı becerememesi ve demokrasiyi tehlikeye atması karşısında, yine Türk milletini ikna edebileceğini, daha doğrusu bir kere daha aldatabileceğini düşünüyorsa, bu yola başvurmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Karar kendilerinindir, istediklerini yapmalarına mani olan da bundan çekinen de (Erken seçim) yoktur.''
     Konuşmasında, Türkiye-AB ilişkileri ile Irak'taki son gelişmelere de yer veren Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nun 2008 Türkiye Raporunda Türkiye'nin milli birliğini, güvenliğini ve dış politikadaki hayati çıkarlarını ilgilendiren konularda etnik bölücülerin ve terör örgütünün siyasi talepleri ile Kıbrıs Rumları ve Ermenistan'ın savunuculuğunun yapılmasının kendileri açısından şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,562 µs