En Sıcak Konular

ERDOĞAN: VAKIFLAR EN ÖNEMLİ MESELELERDEN

5 Mayıs 2008 14:33 tsi
ERDOĞAN: VAKIFLAR EN ÖNEMLİ MESELELERDEN Başbakan Erdoğan, Vakıflar Haftası dolayısıyla ANFA Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir ülkenin tarihi eserlerinin ve vakıf varlıklarının o ülkenin tapusu hükmünde olduğunu belirterek, ''Hükümetimiz vakıflar meselesini ülkenin en önemli meselelerinden biri olarak görmüştür'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Vakıflar Haftası dolayısıyla ANFA Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.
     Vakıflar Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, Türk medeniyetinin temel dinamikleri arasında yer alan vakıflar alanında önemli hizmetler gerçekleştirildiğini kaydetti.
     Başbakan Erdoğan, sadece Türkiye sınırları içindeki eserlere değil, tarihte önemli eserler bırakılan ülkelerdeki kültürel mirasa da aynı sadakatle sahip çıkıldığını söyledi.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Balkanlara sahip çıkıyoruz, Orta Asya'ya sahip çıkıyoruz. Oralara kadar hamdolsun elimiz uzanıyor, onları da ihya ediyoruz. 2009 yılından itibaren de bütün vakıf eserlerimizin periyodik bakımını yapmaya devam edeceğiz. Ve böylece tahrip olmalarını önleyeceğiz. Medeniyetimiz bir vakıf medeniyetidir. Bu çok önemli bir iddia ama bu iddianın içi boş olmamalı. Bugünkü millet şuurumuzu, bugünkü sağlam sosyal dokumuzu bu anlayışa borçluyuz. Vakıf, medeniyetimizin temsil ettiği değerlerin, sevginin, paylaşmanın, iyiliğin somutlaşmış halidir. Vakıf, hayatı sadece kendimiz için yaşamamanın, tek başına mutluluğa inanmamanın ifadesidir."
     Her geçen gün ekonominin, devletin ve toplumun sağlam, geri dönülemez bir şekilde geliştiğini anlatan Erdoğan, devlet-millet işbirliği ile birçok sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi.
     Gelinen noktanın elbette yeterli olmadığını, daha da ileri gidilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Hiç bir zaman bu ülkeye yaptığımız hizmetleri yeterli görmedik. Hiçbir zaman da yeterli görmeyiz'' dedi.
     Türkiye'nin daha çok demokrasiyi, daha çok adaleti, daha çok kalkınmayı hak eden bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Bu millet hiç şüphesiz daha iyisine, en iyisine layıktır" diye konuştu.

Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,729 µs