En Sıcak Konular

''IRAK'LA DİYALOĞUN SIKLIĞI TERÖRLE MÜCADELEDE TAVRINA BAĞLI''

5 Mayıs 2008 14:22 tsi
''IRAK'LA DİYALOĞUN SIKLIĞI TERÖRLE MÜCADELEDE TAVRINA BAĞLI'' Dışişleri Bakanı Ali Babacan,Ankara'ya resmi ziyarette bulunan BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahayan ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi...

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, hem Irak merkezi hükümetiyle hem de Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetim ile diyaloğun devam edeceğini, ancak bu diyaloğun seviyesinin ve sıklığının özellikle terörle mücadelede ortaya konulacak somut eylem ve somut söylemle son derece yakın irtibatlı olacağını söyledi.
     Ankara'ya resmi ziyarette bulunan BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahayan ile Dışişleri Bakanlığında bir araya gelen Babacan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Babacan, Türk heyetinin Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilileriyle yaptığı görüşmelere ilişkin soru üzerine, geçen hafta Bağdat'taki temasların Irak'ın kuzeyindeki yönetimle yapılan son dönemdeki ilk doğrudan temas olduğunu ve temasların son derece olumlu bir atmosferde geçtiğini belirtti.
     Temaslarda Türkiye'nin Irak'ın geneliyle ilgili görüşlerinin, Irak'ın tümünde huzur, barış ve istikrar istediğinin tüm taraflara açıkça anlatıldığını belirten Babacan, "Aynı zamanda bundan sonraki dönemde özellikle terörle mücadele olsun, enerji konuları olsun ticari konular olsun hem Irak merkezi hükümetiyle hem de Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimle daha yakın bir diyalogla devam edecektir. Bu diyaloğun seviyesi ve sıklığı özellikle terörle mücadelede ortaya konacak somut söylem ve somut eylemle son derece yakın irtibatlı olacaktır" diye konuştu.
     Terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda bazı örgüt liderlerinin öldürüldüğü ya da ele geçirildiği haberlerinin hatırlatılması üzerine Babacan, "Siz bu konularla ilgili Genelkurmay Başkanlığımızın yaptığı açıklamalara güvenin, itibar edin. Dışarıdan gelen duyumlarla hareket etmeyin" dedi.
     Babacan, "1 Mayısta İstanbul'da toplu gösteri hakkının kullanıldığını düşünüyor musunuz" şeklindeki soru üzerine de, Türkiye'nin son beş yıldır pek çok reformu gerçekleştirdiğini, bu çerçevede demokrasinin derinleştiğini, temel hak ve özgürlük alanlarında çok büyük ilerlemeler sağlandığını belirterek, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesini daha çok yerleştiren, daha iyi uygulamak zorunda olan bir ülke olduğunu kaydetti.
     BAE Dışişleri Bakanı El Nahayan da "Türkiye'yi ve AK Parti'yi nasıl görüyorsunuz" şeklindeki soru üzerine, Türkiye'nin iç siyasetiyle ilgili konulara girmek niyetinde olmadığını belirterek, ülkesi için Türk hükümetiyle olan ilişkilerin çok önemli olduğunu söyledi.
     Türkiye'nin oynadığı bazı kilit rollere de değinen El Nahayan, Türkiye'nin Filistin-İsrail barış sürecinde oynadığı rolün altını çizdi. El Nahayan,özellikle Türkiye'nin Annapolis'teki mevcudiyetinin, bu sürecin taraflar arasında devamını getirmesinin ve her iki tarafta da çok daha düşünceli insanları sürece dahil etmesinin önemine dikkati çekti.

Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,759 µs