En Sıcak Konular

GÜL: BÜKREŞ'TE NATO ZİRVESİ'NE GÖLGE DÜŞTÜ

4 Mayıs 2008 14:55 tsi
 GÜL: BÜKREŞ'TE NATO ZİRVESİ'NE GÖLGE DÜŞTÜ Cumhurbaşkanı Gül ve Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

ÜSKÜP - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Bükreş'te Türkiye olarak elimizden geleni yaptık ama maalesef NATO Zirvesi'ne bir gölge düştü. Ümit ediyorum ki kısa süre içinde bir çözüm bulunacak ve Makedonya da Nato'ya tam üye olacaktır'' dedi.
     Gül ve Makedon Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından cumhurbaşkanlığı makamının bulunduğu meclis binasında ortak basın toplantısı düzenlediler. 
    Makedonya Cumhurbaşkanı ile yaptıkları görüşmelerde ikili ve bölgesel konuların ele alındığını anlatan Gül, ikili ilişkilerin başından beri mükemmel bir şekilde ilerlediğini, her iki ülkenin her platformda birbirine destek verdiğini belirtti.
     Türkiye'nin, Makedonya'nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik yapılanmaları içinde yer almasını güçlü şekilde desteklediğini ve bu desteğin devam edeceğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:
     ''Sayın Cumhurbaşkanı'na, Türkiye'nin, NATO'nun açık kapı politikasını desteklediğini ve bu meyanda Makedonya'nın performansları yerine getirdiği için NATO'ya üye olması gerektiğini bir kez daha tekrarladım. Bükreş'te Türkiye olarak elimizden geleni yaptık ama maalesef NATO Zirvesi'ne bir gölge düştü. Ümit ediyorum ki kısa süre içinde bir çözüm bulunacak ve Makedonya da NATO'ya tam üye olacaktır. Makedonya'nın AB'ye üyeliği doğrultusundaki arzusunun da gerçekleşeceğine inanıyorum. Bunun için kendi reform sürecini hızlandırmasını ve AB kriterlerini kendi inisiyatifi ve iradesiyle bir an önce yerine getirmesinin hem Makedonya için iyi olacağına hem de bu süreci kısaltacağına inanıyorum.''
     Makedonya'yı soğukkanlı ve kararlı hareket etmeye davet eden Gül, ''Balkanların istikrarı için Makedonya'nın NATO'nun parçası olması elzemdir. Bu görüşü güçlü bir şekilde devam ettireceğiz'' dedi.
     Makedonya Cumhurbaşkanı Crvenkovski de Türkiye ile ilişkileri, ''önemli ve öncelikli olarak'' niteleyerek, Makedonya'nın bağımsızlığını kazandığı günden beri Türkiye'nin sürekli desteğini gördüğünü söyledi.
     ''Dost Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Ulusu'na büyük bir saygı ve sevgi besliyoruz'' diyen Crvenkovski, Makedonya'nın NATO üyeliği konusunda verilen destek için teşekkür etti ve desteğin devamını beklediklerini ifade etti.
     Cumhurbaşkanı Gül ile Crvenkovski arasındaki görüşmelerin ardından iki ülke arasında afetlerin sonuçlarının önlenmesi ve hafifletilmesine ilişkin işbirliği anlaşması imzalandı.

TÜRKİYE'NİN TEK HEDEFİ TERÖRİSTLER

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'na düzenlediği hava harekatıyla ilgili, ''Türkiye'nin tek hedefi teröristlerdir. Bu yönde elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda sivil halka asla zarar vermeden, sadece teröristler hedef alınmaktadır'' dedi. 
     Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, bir gazetecinin, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'na düzenlediği hava harekatında, terör örgütü elebaşlarından 'Karayılan'ın öldüğü' yönündeki'' iddiaların sorulması üzerine, Türkiye'nin terör örgütüyle mücadele içinde olduğunu ve bunu bütün dünya ile paylaştığını söyledi. Gül, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'nin tek hedefi teröristlerdir. Bu yönde elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda sivil halka asla zarar vermeden, sadece teröristler hedef alınmaktadır. Bu operasyonlarımızda da başarılı olduğumuzu herkes görmektedir. Bir taraftan hiçbir sivile zarar vermeden diğer taraftan teröristler karşısında da kararlı ve etkili olduğumuz, en zor şartlar altında bile bu mücadeleyi sürdürdüğümüzü herkes görmektedir. Bu kararlılığımız devam edecektir.''



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,664 µs