En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TEKNOLOJİK GÜCÜMÜZÜ ARTIRMALIYIZ

3 Mayıs 2008 21:01 tsi
ERDOĞAN: TEKNOLOJİK GÜCÜMÜZÜ ARTIRMALIYIZ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bilimsel ve teknolojik gücümüzü artırmamızı, ülke olarak hedeflerimize ulaşmamızın temel şartlarından biri olarak görüyoruz'' dedi.

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bilimsel ve teknolojik gücümüzü artırmamızı, ülke olarak hedeflerimize ulaşmamızın temel şartlarından biri olarak görüyoruz'' dedi.
     Erdoğan, RMK Marine Tersanesi'nde, Sahil Güvenlik Komutanlığı için yapılacak 4 adet ''Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi''nin ilkinin kaynak töreninde yaptığı konuşmada, ulusal AR-GE çalışmalarının geliştirilmesine yönelik olarak Cumhuriyet tarihinde bir ilkin gerçekleştirildiğini ve 2008'de, başta TÜBİTAK olmak üzere sadece devlet kurumlarının bütçesinden AR-GE için 1 milyar doları aşan kaynak ayrıldığını söyledi.
     Öncelikli olarak savunma ve uzay konularına aktarılan bu kaynakla çok sayıda projenin yürütüleceğini belirten Erdoğan, ''Bilimsel ve teknolojik gücümüzü artırmamızı, ülke olarak hedeflerimize ulaşmamızın temel şartlarından biri olarak görüyoruz'' dedi.
     Erdoğan, 2004 yılından bu yana AR-GE yapan, yaptıran ve kullanan tüm aktörlerin içinde yer aldığı bir ''Türkiye Araştırma Alanı'' oluşturulduğunu da ifade ederek, bu konuda bir uygulama planı hazırlandığını, somut hedeflerin belirlenerek, gerekli kaynakların ayrılıp, idari ve hukuki altyapının güçlendirildiğini kaydetti.
     Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bu gayretler sonucunda 2003-2005 yılları arasında AR-GE harcamalarında artış oranında dünyada Çin ile birlikte ilk sıralara yerleştik. Bu dönemde dünyada bilim insanı sayısındaki artışta da en yüksek oranı yakalayıp 3. ülke durumuna geldik.
     Tuzla bölgesinde 'Piri Reis' adıyla üniversite kurulmasına ilişkin aldığımız kararla hedefimiz, sektörün dinamizmiyle üniversitenin bilimsel birikimini birleştirerek bir sinerji üretebilmektir.''
     Savunma sanayi alanında başlatılan çalışmalarla TSK'nın dışa bağımlılığını en aza indirmeyi amaçladıklarını kaydeden Erdoğan, bugün denizde atılan adımlarla imal edilecek yeni gemilerin yüzde 65-70 oranında yerli kaynaklarla imal edilecek olmasının gurur verici olduğunu söyledi.
     Bu büyüklükte ve teknolojik donanımda askeri gemilerin, Türk girişimcileri kanalıyla gerçekleştirilmesinin bir ilk, hele hele dizayndaki başarının da gurur verici olduğunu anlatan Erdoğan, bu gemilerin, Havelsan ve Aselsan tarafından geliştirilen milli komuta kontrol sistemiyle donatılacağını kaydetti.

Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,496 µs